Čokoládový dort
Čokoládový dort
suroviny :
- Těsto:
- 6 ks bílků
- 1 špetka soli
- 1 lžíce kakaa
- 6 lžic cukr krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- 6 ks žloutků
- 1,25 prášku do pečiva
- Krém:
- 1 ks čokolády na vaření
- 120 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 120 g másla
- postup :
-
Připravíme s korpus.
Cukr, mouku, olej,
žloutky, kakao, sůl a
prášek do pečiva
ušleháme dohladka.
Přimícháme ušlehaný
sníh z bílků.
Těsto nalijeme do
máslem vymazané a
hrubou moukou
vysypané dortové formy a
pečeme při 190 °C asi 30
minut. Po upečení
necháme korpus
vychladnout.
Zatím si připravíme krém.
Změklé máslo ušleháme s
moučkovým a vanilkovým
cukrem a rozpuštěnou
čokoládou přibližně 10 -
15 minut do hladké a
nadýchané pěny.
Vychladlý korpus
potřeme připraveným
krémem, posypeme
nastrouhanou čokoládou.
Skvělý čokoládový dort
dáme do lednice
ztuhnout. Ztuhlý
čokoládový dort
nakrájíme a můžeme
podávat.