Jdi na obsah Jdi na menu
 


FAKTY I.část

1. Tyler v sobě poprvé objevil hlubší zájem o hudbu, když mu bylo 15. Ve dvanácti dostal k vánocům levný keyboard (klávesy), které ho ale v té době ještě vůbec nezajímaly. O tři roky později je vyhrabal na půdě a začal s jejich pomocí skládat první písničky.

2. Skoro pokaždé, když se Joshe a Tylera v rozhovoru někdo zeptá na to, jak se tihle dva poznali, vymyslí si novou historku! Už zaznělo, že se seznámili na Tinderu, ve vězení, ve vlaku a na mnoha dalších místech při mnoha neočekávaných situacích. Fanoušci nejvíc milují příběh o seznamce Tinder...

3. První sestava kapely twenty one pilots byla úplně jiná, než ta současná! Byl v ní Tyler Joseph, Nick Thomas a Chris Salih. Nick a Chris později kapelu opustili a zbyl jen Tyler, který k sobě později našel svou spřízněnou duši - Joshe Duna.

4. V úplných začátcích fungování kapely to kluci neměli jako většina neznámých nových kapel lehké. Celý týden chodili do práce a o víkendech pak objížděli vzdálená města, aby odehráli koncerty, na které přišlo vždycky jen pár zvědavých lidí. Občas se také stalo, že nedorazil vůbec nikdo! Tak to už klukům dneska fakt nehrozí!

5. Když se stali trochu známějšími a získali víc fanoušků, rozhodli se, že potřebují nějaké specifické kostýmy, které je odliší od ostatních podobných kapel. Tyler a Josh proto navštívili obchod s rekvizitami a vybrali si kostlivcovou mikinu a gorilí převlek. Tyler svojí mikinu nosí dodnes, ale gorila upadla bohužel už v zapomnění! 

6. Tyler hrál spoustu let basket a byl v něm naprostá jednička! Kdyby nezačal hudební kariéru, pravděpodobně by se stal profesionálním hráčem basketbalu! Každý večer trénoval i doma a před večeří musel hodit 500 košů!

7. Joshův oblíbený film je Klub rváčů. Tyler zas miluje film Donnie Darko. Skvělý vkus! Oba filmy jsou skvělé a rozhodně stojí za vidění, takže pokud neznáš, doporučujeme!

8. Když byl Josh mladší, s oblibou chodil do obchodů s cédéčky a deskami, kde si vždycky vyhlídl nejvíc potetované a nejvíc podivné lidi, kterých se pak ptal na to, jaké kapely by mu doporučili.

9. Josh má japonské předky a Tyler zase libanonské!

 

10. Tyler přiznal, že při prvním koncertě se cítil před fanoušky opravdu hrozně. Bylo mu nepříjemné, jak na něj všichni civí a nereagují a měl pocit, že se s publikem nemůže naladit na stejnou vlnu.

Při příštím koncertě se proto rozhodl chovat se na pódiu úplně stejně jako by byl doma ve sklepě na zkoušce. Tylerova máma na tomto koncertě byla a po jeho skončení se svého syna zeptala, jestli je v pořádku a neměl by vyhledat psychiatra. Tyler byl ale šťastný a od té doby je na stagei sám sebou a předává svou energii fanouškům.