Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 6. 2019

Ozdravný pobyt v Ludvíkově

Týdenní ozdravný pobyt v Ludvíkově 15.6.- 22.6.2019

47 našich členů se přihlásilo na týdenní ozdravný pobyt do Ludvíkova u Karlovy Studánky. Do Ludvíkova jezdíme díky naší předsedkyni opakovaně již několik let. Na Kolibě se nám moc líbí a hlavně rádi jezdíme na výlety po okolí a navštěvujeme vždy nějaká zajímavá místa tohoto regionu. V neděli po obědě jsme vyjeli na Ovčárnu. Bohužel počasí překazilo náš plán uskutečnit výšlap na Praděd a zajít si na Babrborku. Sjíždíme zpět do Karlovy Studánky a procházíme ji celou. Bohužel déšť nás zahnal do cukráren a obchůdků, ale asi po hodině už zase svítí sluníčko a my se v podvečer vracíme domů. 

V pondělí dopoledne máme vycházku do Vrbna, kde je objednána exkurze ve výrobě vitráží. Pro všechny je to neopakovatelná záležitost. Některá děvčata neodolala zakoupit si drobný šperk, nebo andělíčka z bohaté nabídky této malé dílničky. V úterý následuje celodenní výlet do Krnova a na zámek Linhartovy, který nás všechny mile překvapil především jeho kastelán. Ve středu pak jedeme přes Červenohorské sedlo na přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně a do Koutů nad Desnou, kde se na exkurzi nastupuje a kde k nám přistupuje průvodce. Ve čtvrtek je výlet do Zlatých Hor na poutní místo Mariahilf a asi po hodinové prohlídce a výkladu v kostele odjíždíme na Rejvíz. Většina se vydala na turistickou trasu k mechovému jezírku. Večer pak se uskutečnil společenský večer ve vinárné ubytovny s tancem a zpěvem, kterou pro nás připravil pan majitel. V pátek dopoledne je poslední výlet do města Jeseník a Prissnitzových lázní, které jsou nad městem. Při projížďce vláčkem okolo 13 hodiny nás zastihla silná bouřka  a pršelo nám až do příjezdu domů na oběd. Z několika našich členů se také v průběhu týdne stali turisté a zvládli nemálo procházek a výšlapů po okolí Karlovy Studánky a také výstup na Praděd, který se v plánovaném termínu neuskutečil.

Komu se nechtělo na výlet odpočíval doma s knížkou nebo s křížovkou, případně využíval venkovní prostor vedle ubytovacího traktu a dýchal čerstvý horský vzduch, který  je v okolí Karlovy Studánky jeden z nejčistších v naší republice. Program na celý týden byl skvěle připraven a všichni moc děkovali naší předsedkyni a vyslovovali velkou spokojenot za skvělou přípravu pobytu.