Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prevence

JEDNODUCHÁ PREVENCE PROTI CHŘIPCE I KORONAVIRU

 MUDr. Vinay Goyal

Jedinými místy vstupu (viru do organizmu) jsou nosní dírky, ústa, krk i oči.

Při takovéto globální epidemii je téměř nemožné vyhnout se styku s virem, navzdory veškeré obezřetnosti.

Dokud jste ještě zdraví a neprojevují se symptomy infekce virem, zabraňte jeho šíření jednoduchými kroky, které můžete provádět:

  • časté mytí rukou!!!
  • ruce pryč z obličeje!! Odolejte pokušení dotýkat se jakékoli části obličeje

        (pokud    nechcete jíst, mýt se, atd.)

  • kloktejte 2x denně teplou slanou vodou!! (používejte Listerin, pokud nedůvěřujete slané vodě). Viru to trvá přibližně 2-3 dny po první infekci v krku nebo nosních dutinách, aby se šířil a ukázaly se charakteristické symptomy. Jednoduché kloktání zabraňuje šíření viru.
  • čistěte si nosní dírky teplou slanou vodou alespoň 1x denně.

   Ne každý umí tyto velice vhodné jogové praktiky - čistit si nosní dutiny. Pořádně se 1x  za den      vysmrkat  a vyčistit nosní dírky tampónky namočenými v teplé slané vodě.

  • posilujte imunitu potravinami bohatými na vitamín C, jako je hlavně Mladý ječmen a Chlorella. Pokud je musíte nahradit tabletami, ujistěte se, že obsahují zinek, který napomáhá vstřebávání vitamínu C.
  • pijte tolik teplých nápojů, kolik jen můžete - čaj, kávu, atd. Pití teplých nápojů má stejný účinek jako kloktání, ale v opačném směru. Vymývají šířící se virus z krku do žaludku, kde nemůže virus přežít, šířit se, ani nijak škodit.

Rozšiřujte tento návod, nikdy nevíte, kdo může díky tomu zůstat naživu .