Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 6. 2019

II. krajské sportovní hry seniorů

II. krajské sportovní hry seniorů - 11.6.2019

Okolo osmé hodiny ranní odjíždíme dvěma auty do Zlína, kde se konají ve sportovním areálu Střední zdravotnické školy Zlín II.krajské sportovní hry seniorů, které pořádá Krajská rada seniorů ve Zlíně. Letos jsou už druhé, ale my jsme pozvání v roce 2018 nedostali a letos jedeme poprvé, na zkušenou. Osmičlenné družstvo je plné elánu a chuti poprat se o dobrý výsledek.

Disciplin ve kterých se soutěží je 7. Začínáme těžkou disciplinou hod kroužky na jehlan a pokračujeme hod šipkami do terče.  Začátek soutěže máme dobrý. Po malé přestávce, ve které nám studentky zdravotnické školy změřily tlak pokračujeme během s míčkem na raketě na čas. Následuje bollo ball a hod míčkem na cíl.  Posledními disciplinami je střelba na malou branku  a hod na dálku. Naše předsedkyně, která je naše kapitánka vždy po skončení každé discipliny nechává zapsat výsledky a posílá nás vždy na další disciplinu. Po skončení soutěžní části odcházíme na oběd do nedaleké jídelny.

Po obědě už jen čekáme na vyhlášení výsledků. Jsme plni očekávání. Výsledek je dobrý i když jsme tajně doufali, že to bude medaile. Z 10 družstev  jsme nakonec skončili na 4 místě, takže bramborová medaile. Vítěz bude reprezentovat Zlínský kraj v celostátní soutěži, která bude zanedlouho v Českých Budějovicích.

Po 14. hodině odjíždíme ze sluncem rozpáleného Zlína unaveni, ale šťastni a nakonec i spokojeni s výsledkem. Akce je to dobrá jen škoda, že jsme mohli do soutěže vyslat z kapacitních důvodů  jen 8 našich členů.