Jdi na obsah Jdi na menu
 


SENÁTOR MCAUSTIN: Ale co znamená tahle tečka v kroužku? Neznamená to, že je terčem?

PROVENZA: Tenhle ten kroužek s tečkou uprostřed označuje profesionální názor dotyčného policisty, který vedl výslech. A to, že pan Alvarez je idiot.

SENÁTOR MCAUSTIN: Zdravím ty nejlepší a nejchytřejší policisty v L.A..

PROVENZA: Který jsem já? Nejlepší nebo nejchytřejší?

SHARON: K smrti nesnáším, když na mě někdo dohlíží!

SHARON: Do hajzlu!

ANDY: Páni, silný slova.

PROVENZA: Šokující, ano. Vypadá to, že kapitánku najednou hrozně rozčiluje celý tenhle systém. No hoši, teď uslyšíte věci, který bych podle všeho nikdy nevypustil z pusy. Miku, zavolej návladnímu. Ať sem přijde Hobbsová. Myslím, že tu budeme potřebovat krotitele hadů, aby nám pomohl s našimi politickými přáteli.

IMG24.EU

SHARON: Cynthia si myslela, že Ti prokáže službu, když jsem pana Dunna přivede.

RUSTY: Ne přestaňte Sharon. Prokazovala službu Vám, vůbec to nedělala pro mě. Skvělý, pravidla výtězej, teď se mě můžete zbavit a nebude to Vaše chyba.

SHARON: Já se tě nechci zbavit

PROVENZA: Tak už toho nech, tohle už stačí. Víš, že se s touhle ženskou moc nekamarádím, ale kdyby se tě chtěla zbavit, odložila by tě do děcáku už před měsíci.

SHARON: V pořádku, poručíku...

PROVENZA: Ne, tohle není v pořádku, tohle není v pořádku. Ukáže se tu nějaký chlap, řekne, že je tvůj otec a chce tě vidět. Nikomu z nás se to nelíbí, ale co kdyby ses místo toho fňukání podíval na to, jaké máme možnosti. 

RUSTY: Mluvila jste s ním? (Sharon přikývne) A co myslíte?

SHARON: Rusty, řeknu Ti pravdu. Nedá se říct, že by se mi líbil. A neznám ho. A nejsem objektivní. Je tu snaha. Přijel, aby tě viděl, tak o tom přemýšlej. (odchází se slzami v očích)

RUSTY: Sharon, promiňte.

SHARON: V pořádku.

RUSTY: Moc mě to mrzí.

SHARON: Já vím, já vím...

PROVENZA: Si na sebe pyšnej? Fakt paráda. Obviňovat ji, že se tě chtěla zbavit.

PROVENZA: Moc mě to mrzí, to s Rustym, kapitáne. Řekl bych, že jste v těžké situaci.

SHARON: To jsem. Nemůžu mu říct, že chci, aby zůstal, protože se může ukázat, že je jeho otec úžasný člověk a zároveň ho nemůžu nutit, aby ho poznal. To by bylo, jako bych chtěla, aby odešel. A kdyby odešel... Žít s Rustym, to je určitá výzva.

PROVENZA: Takže to byl útok profesionála?

MORALES: Tohle musíte posoudit vy. Ovšem ať už ho zabil kdokoli, vyhnul se zmatku při frontálním útoku a několikrát se pojistil, aby byla oběť skutečně mrtvá.

SHARON: Není to boj muže proti muži, poručíku?

PROVENZA: Měli bychom se zeptat vojáka.

RUSTY: Jestli to vezme k soudu, právo je na jeho straně, tak neříkejte, že si můžu vybrat, když nemůžu. Nikdo z nás.

SHARON: Můžeš si vybrat, jak se zachováš. 

RUSTY: To jo. Ale nebude mě mít rád, Sharon. Zjistí si o mně všechno a já prostě... nemůžu. Mám z toho teď jenom pocit, že musím utýct, abych teď byl někde úplně jinde.

SHARON: Nemůžeš být jinde, protože ta věc, věc před kterou chceš utéct, bude pořád s tebou. Kamkoli půjdeš, půjde taky. Takže dřív než utečeš, co kdyby ses mu zcela vážně a pořádně kouknul do očí.

RUSTY: Už jsem Vám říkal, že mě moc mrzí to, jak jsem plácnul, že se mě chcete zbavit. To bylo odporný. A fakt si to nemyslím. Já jen, že mám někdy pocit, jako bych sem tak nějak ani nepatřil. Což je divný, protože Vy jste na mě byla vždycky moc hodná, Sharon. A já to vím. Vždycky jsem to věděl.

_______________________________________________________________________________________   

SENATOR MCAUSTIN: But what´s this little circle with the dot in the center? Does that mean he´s a target?

PROVENZA: Uh, no. The circle with the dot in the center means that in the professional opinon of the officer conducting the interview, Mr. Alvarez was an asshole.

SENATOR MCAUSTIN: It was great to meet the L.A.P.D.´s best and brightest.

PROVENZA: Which am I? The best or the brightest?

SHARON: Hate being monitored this way!

≈  

SHARON: Damn it!

ANDY: Wow. Such language.

PROVENZA: Shocking, I know. It seems that the captain has suddenly become very flustrated with the system. Well, boys, you´re about to hear something that I thought would never come out of my mouth. Mike, call the D.A.´s office. Get Hobbs over here. I think we might just need a snake wrangler to help us with all of our new political friends.

SHARON: Cynthia thought she was doing you a favor by bringing Mr. Dunn here.

RUSTY: No, you stop it, Sharon. She was doing favor for you. She was not doing favor for me. Great the rules win! Now you can get rid of me and it´s not your fault!

SHARON: I´m not trying to get...

PROVENZA: Okay, that´s enough. That´s enough! Now you know that I am not friends with this woman, but if she wanted to get rid of you, she could have dumped you in the group home months ago.

SHARON: It´s all right, lieutenant...

PROVENZA: No, it´s not all right. So this guy shows up, says he´s you father, wants to see you. Well, none of us like it. But instead of whining about the situation, let´s look at our options.

RUSTY: You talked to him? (Sharon noded) And what did you think?

SHARON: Rusty, I´m gonna tell you the truth. Um, I can´t say that I liked him. I don´t know him. And, uh, I can´t be objective. He made an effort to come and see you, and I think just... think about that. (she´s leaving with tears in the eyes)

RUSTY: Sharon, I´m sorry.

SHARON: I know.

RUSTY: Sharon, I´m sorry.

SHARON: I know, I know.

ROVENZA: Hope you´re proud of yourself. Really classy, accusing her of wanting to get rid of you.

IMG24.EU

PROVENZA: I´m sorry... about Rusty, captain. Uh, you´ve got a tough situation there, I guess.

SHARON: I do. I can´t tell I want him to stay, because what if his father turns out to be a terrific human being. And on the other hand, I can´t push him to see Mr. Dunn. I´d be like asking him to leave, and if he goes... Rusty comes with certain challenges.

 

PROVENZA: So, this was a professional hit?

MORALES: Well, that´s for you to decide, but whoever killed this man avoided all the muss of a frontal assault and was thorough enough to make sure the victim was dead several times over.

SHARON: Sounds like hand-to-hand combat to you, lieutenant?

PROVENZA: Maybe we should ask a soldier.

RUSTY: (about his father) If he takes this to court, we´re screwed. The law is on his side, so don´t say we have choices. We don´t have choices... either of us.

SHARON: We can choose how we react.

RUSTY: Yeah, but he won´t like me, Sharon. He´ll find out everything about me, and I just I can´t. It makes me feel like I have to run away, to be somewhere else.

SHARON: You can´t get to somewhere else because the thing that you want to run away from, you take it with you. Where you go, it goes. So before you run away, why don´t you give him a really good look in the eye?

RUSTY: I know I already said that I was sorry for... for saying that you wanted to get rid of me. That was... that was terrible. And I don´t... I don´t really think that. I just... I feel like I don´t belong here sometimes, which is weird because you have been nothing but good to me, Sharon. And I know that. I always know that.