Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jméno: Kearran Giovanni

Povolání: herečka

Datum narození: 16.12. 1981

Místo narození: Lafayette, Louisiana, USA

Rodinný stav: vdaná, manžel Philip Ambrosino

Děti: 2 dcery, Jordan a Peyton

 

kearran-bio.jpgKearran se narodila 16. prosince ve státě Louisiana, ale vyrůstala v Texasu v městečku Katy. Její matka byla učitelka a otec viceprezident Halliburton Company, která se zabývá vrty. Už od malička to Kearran táhlo k herectví. Navštěvovala střední uměleckou školu v Houstonu, v Texasu a později konzervatoř, která je součástí University of Cincinnati ve státě Ohio. V roce 2004 se přestěhovala do NewYorku, kde Kearraniny první herecké krůčky vedly rovnou na prkna Brodwayského divadla, kde mohla uplatnit své taneční i pěvecké kvality. Objevila se ve hrách jako Sweet Charity, Tarzan, Catch Me If You Can, Guys and Dolls nebo Hugh Jackman: Back on Broadway. V New Yorku také potkala svého budoucího manžela Philipa Ambrosina, který se živí jako finanční poradce. Společně mají dvě malé dcerky Jordan a Peyton.

Její první zkušenost před kamerou byla role doktorky Vivian Wrightové v nekonečném seriálu One Life to Live. Velký zlom přišel s rolí detektiva Amy Sykesové v seriálu Closer: Nové případy (Major Crimes), kvůli kterému se i s rodinou přestěhovala z NewYorku do Los Angeles.

V soukromí také podporuje charitativní nadace jako Sunshine Kids Foundation nebo Lupus Foundation a také podporuje postižené sportovce.

 

Zdroje: en.wikipedia.org, www.hollywood.com, www.imdb.com