Jdi na obsah Jdi na menu
 


julio2.jpg

Jméno: Julio Sanchez

Hodnost: Detektiv

Tým: Útvar pro závažné zločiny

Předchozí působiště: Zpravodajská služba zaměřující se na gangy

Rodinný stav: svobodný, vdovec

Děti: žádné

Vztahy: bývalá manželka Maria Sanchez

Hraje: Raymond Cruz

V českém znění: Filip Švarc

_________________________________________________________________________________________

Než se Julio přidal k vyšetřovacímu týmu závažných zločinů, pracoval pro jednotku zpravodajské služby zaměřující se na gangy. Je tedy expertem na místní gangy a také na zbraně. Hovoří plynule anglicky i španělsky. Julio je ve svém týmu velmi oblíbený navzdory své výbušné povaze. Občas má tendence vyslýchat zločince za použití fyzické síly. Svůj hněv dává často najevo a kolegové ho musí občas krotit. Naproti tomu dokáže být i velmi zamlklý, kdy za sebe nechává mluvit svůj výraz. Při akcích se vyznačuje svou odvahou, kdy neváhá pro ostatní riskovat svůj život. 

Julio bydlí se svou maminkou Ramonou. Má sedm sourozenců. Jeho bratr Oscar byl zastřelen členy gangu, kteří si ho popletli se členem konkurenčního gangu poblíž jeho domu. Další z jeho bratrů je pro změnu ve vězení. 

Stále nosí snubní prsten, ačkoliv jeho manželka Maria zemřela při autonehodě, kdy utrpěla záchvat a ztratila kontrolu nad řízením. Při nehodě Julio ztratil své také nenarozené dítě. Julio se s touto ztrátou úplně nikdy nevyrovnal a z neštěstí viní doktora, který řekl, že je bezpečné, aby Maria přestala brát léky. Julio však na konci čtvrté řady onoho doktora konfrontuje a zjistí, že Maria sama přestala brát léky navzdory doporučení lékaře, že by to neměla dělat. Julio se také na konci čtvrté série sblíží s policistkou Stephanie Dunnovou, jen aby nakonec zjistil, že to ona stojí za vraždami, které vyšetřují. Na začátku páté série (Present Tense) se Julio rozhodne, že zkusí štěstí jako náhradní otec a podá si přihlášku. Projde schvalovacím procesem, kdy ho doporučí všichni z jeho kolegů. Dostane do péče osmiletého Marka, kterému zabili matku. Mark se nejdříve projevuje rasisticky, ale postupně se jeho vztah s Juliem výrazně zlepší. Julio se ho musí bohužel vzdát, když se najdou Markovi příbuzní.