Jdi na obsah Jdi na menu
 


andy2.jpg

Jméno: Andrew "Andy" Flynn

Hodnost: Poručík

Tým: Útvar pro závažné zločiny

Předchozí působiště: Oddělení loupeží a vražd

Rodinný stav: svobodný, rozvedený

Děti: Dcera Nicole, nejmenovaný syn

Vztahy: ex-manželka Sandra, současná partnerka Sharon Raydor

Hraje: Tony Denison

V českém znění: Vladislav Beneš

______________________________________________________________________________________

Andy dříve pracoval pro oddělení loupeží a vražd, než trvale požádal o přeložení do útvaru pro závažné zločiny, tehdy ještě pod velením Brendy Leigh potom, co ho jeho tehdejší šéf Russel Taylor nepodržel a obvinil ho z toho, že zmastil případ a téměř ukončil jeho kariéru. Brenda však prokázala jeho nevinu a získala si jeho respekt, ačkoliv měl její práci původně sabotovat.

Jako mladík byl málem zatčen za krádež motorky a tehdy si uvědomil, že by raději kriminálníky dostával do vězení, než aby tam skončil on sám.

Jeho osobnost se postupem času dost změnila. Původně arogantní, šarmantní muž s reputací sukničkáře si volil snažší cestu k řešení případů, což ale často vedlo k chybám, díky čemuž se dostával do problémů. Přestože mu zůstala jeho vznětlivá povaha, zapracoval na sobě a za své kolegy a blízké by skočil do ohně. 

Andy je bývalý alkoholik, který se už přes deset let alkoholu ani nedotkl. Uvědomil si, že mu jeho závislost zničila rodinu a začal na sobě pracovat, především pak na zlepšení vztahů se svými již dospělými dětmi. Uvědomuje si své chyby z minulosti, o kterých se nebojí mluvit a čelit jim. Hodně si zakládá na svém vztahu se svou dcerou Nicole, kterou společně s jejím nevlastním otčímem odvedl k oltáři, a také jejími dvěma nevlastními syny. Pravidelně také navštěvuje setkání anonymních alkoholiků. Jeho nejbližším přítelem je jeho parťák Louie Provenza, se kterým často v seriálu působí jako komické duo. Navzdory nejistému začátku se postupně sblíží se Sharon, která s ním jde na svatbu jeho dcery Nicole jako morální opora. Andy poté tráví se Sharon spoustu volného času, než se konečně odhodlá ji pozvat na oficiální rande (Snitch), které dopadne na výbornou a pár svůj vztah oficiálně oznámí svým nadřízeným. Výboj jejich osobního vztahu se směrem kupředu pohybuje pomaleji. Oba musí najít vhodný způsob, aby jejich osobní vztah neovlivňoval ten pracovní. V tomto ohledu však prokáží, že jsou oba profesionálové. Andy na začátku páté série (Present Tense) navrhne, že se chce přestěhovat, aby byl k Sharon blíž a dvojice začne uvažovat, že by mohli začít bydlet společně. Potom, co Andy prodá svůj dům, se nastěhuje k Sharon a Rustymu.