Jdi na obsah Jdi na menu
 


KROUŽEK MLÁDEŽE

Změny místa setkání, omluvenky, zrušení kroužku kvůli dešti a veškeré info je přes skupinu na WhatsAppu.

ŠKOLNÍ ROK 2023/2024

Termín kroužků:

16.04. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-18:00

23.04. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-18:30

30.04. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-18:30

07.05. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-19

11.05. - Závody Praha Kyje 6 - 17 - vybraní jedinci

14.05. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-19

21.05. - Tůně na Brnkách - mapa - sraz u přívozu v 16:50 - do 19:00

28.05. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-19

04.06. - Tůně na Brnkách - mapa - sraz u přívozu v 16:50 - do 19:30

11.06. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-19

18.06. - Tůně na Brnkách - mapa - sraz u přívozu v 16:50 - do 19:30

25.06. - Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa 17-19 - poslední kroužek 

V případě deště kroužek u vody odpadá!

 

Místa kde chytáme:

Ústí Únětického potoka do Vltavy - mapa

Tůně na Brnkách - mapa - sraz u přívozu v 16:50 nebo u tůně cca 17:20

U přívozu v Roztoky - Klecany - mapa

Kroužek v ZŠZB Roztoky 17-18 - vchod do staré budovy - mapa

Výlet pro rok 2024

Sobota - celodenní chytání na Ve stromovce 7-15, Praha - mapa

Sobota - Kyjský rybník 7-15 - celodenní chytání, Praha - mapa

 


Skupina na WhatsApp - Rybářský kroužek Roztoky - který mi pomůže být s Vámi ve spojení. Kdo chce může se přidat. Je to rychlejší než psát email.

V případě že nechcete dostávat zprávy nebo už nechodíte do kroužku tak skupinu prosím opusťte!!!

Otevři tento odkaz a připoj se k mé skupině v aplikaci WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/D3fhJVGvWdsCLtZFeQh5JT

shared_qr_code.png

Bližší informace k rybářskému kroužku mládeže

  • Rybářský kroužek  je zpoplatněn částkou 1000 Kč na celý školní rok. Při odevzdání přihlášky bude vybírán tento poplatek. Po zaplacení Vám bude následně na dalším kroužku předán doklad o zaplacení. Tyto finance budou použity na provoz a vybavení rybářského kroužku. ​Upozorňujeme, že tento poplatek při neúčasti nebo ukončení návštěv kroužku nebude vrácen. Totéž platí i při přerušení kroužku nařízením vlády apod.
  • Rybářský kroužek se nově bude mimo plavané soustřeďovat i na chytání na feeder (ale jen starší kluci, kteří do kroužku chodí déle). V zimě probereme podrobné navazování plavané, jak na klasický splávek tak na anglický, navíc se všichni budou učit, jak navázat feeder. Ukážeme si navazování klasickým montáží na položenou. V zimních měsících bude výuka praktická (navazování), teoretická (poznávání ryb, rybářský řád) a v poslední řadě tematické video bude pouze za odměnu. Hlavní cíl zimních kroužků bude, aby si každý uměl navázat prut, a poznal, jakou rybu chytil. Rybářský test na získání první povolenky se bude psát individuálně.
  • Každý rybář/ka který má svou vlastní povolenku a dosáhl věku 13nácti let si na kroužku může vybrat, zda bude chytat na plavanou nebo na feeder. Kdo povolenku nemá, chytá pouze na jeden prut a na plavanou.
  • Docházka bude od tohoto školního roku evidována. Upozorňuji všechny rybáře, že na jarních kroužcích nebude žádný vedoucí nikomu nic navazovat, veškeré tyto činnosti by rybář navštěvující zimní kroužky měl zvládnout.
  • Krom plavačky na rybářském kroužku začínáme chytat na Feeder o rady a vše kolem požádejte instruktora Pepu a Mirka. V jejich přítomnosti můžete využít jejich znalostí a jít chytat spolu s nim na feeder. Kdo má prut na tuto techniku ať si ho vezme. Kdo nemá a chce se to naučit máme tři na půjčení.
    (feeder je určen zkušenějším rybářům a starším dětem kteří již mají povolenku. Ti co chtějí chytat na feeder ať si přinesou krmení).
  • Je vytvořená skupina na WhatsApp - Rybářský kroužek Roztoky - který mi pomůže být s Vámi ve spojení. Kdo chce může se přidat. Je to rychlejší než psát email. Kdo už nechce dostávat zprávy ať skupinu opustí. Otevři tento odkaz a připoj se k mé skupině v aplikaci WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/D3fhJVGvWdsCLtZFeQh5JT


letak-rybarsky-krouzek.jpg

oddelovac.jpg

vesela-ryba.jpg

Praktická výuka LRU (lov ryb udicí)  je od dubna do října každé úterý od 17.00 hodin. Sraz a místo konání kroužku předem vyvěšeno zde na stránce.

V zimních měsících od listopadu do března  je výuka teoretická v učebně ZŠ Roztoky, Školní nám. 470.  Vždy v úterý od 17.00 do 18.00 hodin.     (do školy je třeba mít přezuvky, zápisník a něco na psaní)

oddelovac-rybari.jpg

 

Před zahájením praktické výuky u vody byste však měli zařídit dítěti členství v ČRS a státní rybářský lístek.

Díky členství jsou děti pojištěny pojistkou, kterou má ČRS.

oddelovac-rybari.jpg

Jak získat členství a státní rybářský lístek?

1.) podat přihlášku ke členství v MO Roztoky u naší hodné hospodářky organizace pí. Beranové, Jana Palacha 889,  Roztoky, 252 63, kontakt viz. kontakty

Členství v MO ČRS ROZTOKY činí 100.-Kč na rok pro děti do 15ti let včetně a 200.-Kč pro dorost do 18ti let včetně. Jednorázové zápisné do organizace činí u dětí do 15ti let 100.-Kč a dorost 300.-Kč. Po zaplacení členství obdržíte potvrzení  pro obecní úřad v místě svého bydliště na odbor životního prostředí kde vám bude vydán

2.)státní rybářský lístek    

druhy státních lístků  

poplatky za vydání rybářských lístků

 

oddelovac.jpg

CO S SEBOU na praxi?

Každý by měl mít metr, vyprošťovač háčků (peán), podběrák, prut,     zaplacené členství a státní rybářský lístek (to není povolenka), pláštěnku

Doporučené vybavení na plavanou:

  • min.: 5 malých splávků - 0,5 - 1,5 gramů
  • vlasec max. do 0,20mm
  • Háčky čím menší tím lepší
  • bročky na vyvážení splávku
  • nůžky nebo štípátko na přestřihnutí vlasce

V případě deště kroužek u vody odpadá!

oddelovac.jpg

Jestliže si nejste jisti, zda kroužek bude, nebo pro nahlášení absence popřípadě pro doplňující informace  volejte na  tel  737 760 228 – vedoucí kroužku mládeže Jan KADLEC

email: rybarskykrouzekroztoky@gmail.com  nebo tel: 737 760 228

 

 

pruledna-rybka1.jpg

 

Rybářská mládež MO ČRS Roztoky

          Činnost mládeže má v místní organizaci ČRS Roztoky již mnohaletou tradici. Hlavní prioritou kroužku, je vychovat mládež v duchu sportovního rybolovu a nejen vychovat vyspělé závodníky v rybolovných technikách, ale také vychovat osoby, které se budou chovat s úctou k přírodě a respektovat rybářský řád. 317302_449649321784951_727006402_n.jpgV současné době máme v kroužku rybářské mládeže přes dvacet dětí, které kroužek pravidelně navštěvují. Od března (když počasí dovolí) do listopadu probíhá praktická výuka u vody na revírech Vltava 4, klecanské tůně. Výuka v zimních měsících probíhá v prostorách ZŠ Roztoky, formou kombinace přednášek, projekčních prezentací videomateriálů, her a soutěží i praktické přípravy v podobě připravování udic, navazování háčků,  vyvažování montáží a dalších. Účast na těchto schůzkách je stejně hojná jako návštěvnost  u vody, což považuje MO ČRS Roztoky za kladný fakt (vzhledem k tomu, že největší úbytek mládeže byl v historii MO ČRS Roztoky právě v zimních měsících. 547416_303350093081542_1315406377_n.jpgV květnu probíhají na Kyjském rybníku v Praze, celopražské přebory mládeže v LRU plavané, kterých se každoročně zúčastňujeme s   průměrně patnácti dalšími družstvy organizací z Prahy a okolí.  Stejně jako v historii i výsledky posledních let jsou naší chloubou  2010  první místo, 2011 první místo 2012 druhé místo 2013 páté místo 2014 druhé místo 2015 třetí místo. V roce - 2016 jsme se vrhli do přeborů s neúplným družstvem. I přes tento handycap se naši mladí rybáři umístili na osmém místě z dvanácti zúčastněných družtev.

trofeje1.jpgPravidelné jsou také celodenní výlety na atraktivní revíry v Praze a okolí (např.: Kyjský rybník, Libocký rybník, nadrž Jiviny) na které jezdíme jednou měsíčně. Nábor do rybářského kroužku probíhá celoročně, takže pokud by si vaše dítě chtělo vyzkoušet chytat ryby, můžeme zapůjčit rybářské vybavení a ukázat základy rybolovu. 

           S pozdravem Petrův zdar!      

                          Jan Kadlec

                      Vedoucí mládeže