Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kurz létání na bezmotorovém rogalu

novinka

Cena: 0,00 Kč

Záruka:25 měsíců
Skladem:0

Do výcviku může být žák zařazen po dosažení věku 15 let. U osob mladších 18 let se vyžaduje souhlas zákonných zástupců v osobním listu.

Praktický výcvik může být zahájen jen s lékařským posudkem o zdravotní způsobilosti v osobním listu.

Kurz probíhá na začátku jara nebo na konci léta.

Kurz probíhá převážně na terénech v okolí Štětí, Roudnice nad Labem, Rané (terén se volí dle počasí a fáze kurzu). 

Cena na dotaz.

Výcvik je prováděn na školních kluzácích (rogalech), školních postrojích a školních terénech pod vedení instruktora. Jako první se žák seznamuje s názvoslovím jednotlivých částí kluzáku a s obecnými pojmy používaných při létání. Dalším krokem jsou principy létání a způsob ovládání kluzáku. Následuje praktický výcvik, kdy si žák osvojuje ovládání kluzáku a to ve výškách 1 až 2 metry na terénem (rovné lety, při kterých je cílem naučit žáka startovat a přistávat). Postupem času se žák dostává do větších výšek (5 až 10 metrů), kdy se trénují mírné zatáčky. Následují lety ve výškách nad 10 metrů a zatáčky nad 30 stupňů, po zvládnutí 360 stupňových zatáček a přistávání do předem určených míst je žák připraven na závěrečnou praktickou zkoušku, kterou předvádí před inspektorem provozu ZK. Teoretická zkouška, která je neméně důležitá probíhá na PC (podobné testům v autoškole, odpověď a, b,c). Pokud žák provede praktickou zkoušku na známku nejhůře "2" a test  s minimálním počtem bodů 95 ze 106 možných, získává pilotní průkaz.

Délka kurzu je individuální a je přímo závislá na meteorologických podmínkách a schopnostech žáka. Průměrně je potřeba zhruba 20 letových dnů.

Instruktor během kurzu doporučí vhodné vybavení pro žáka, které bude potřebovat po kurzu a zůstává pro začínajícího pilota jakýmsi "mentorem", se který konzultuje přechod na výkonnější kluzák, nový postroj, startoviště a podobně.