Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 2. 2017

Schůzka Atari klubu Olomouc (7. týden 2017)

p1130646.jpg

Ve čtvrtek 16.2.2017 jsme přijali pozvání do Tondovy práce, kde nás Tonda pohostil japonskými specialitami - zelenými čajovými mufiny, dobrým Sushi od přítelkyně Martiny a nějakou kombinací buráků s čímsi neidentifikovatelným, trochu pálivým. Tonda nám nabízel i jakési sáčky se sušenými rybičkami a mandlemi, ale myslím, že to nakonec nikdo neochutnal.

p1130642.jpg

Vyslechli jsme si parádní tříhodinovou přednášku o Tondově podzimní návštěvě Japonska s Martinou a mečířským kamarádem Pavlem. Přednáška měla teda původně trvat asi hodinu, ale bylo o čem vyprávět a fotek byla spousta, takže se to zákonitě protáhlo. Ani později příchozí Bohdan, který musel ještě něco vyřizovat, o nic nepřišel.

p1130644.jpg

Mezitím dorazil i Rudla se svým stále usměvavým černým chlupatým psem Čikem, který se stále olizoval, funěl a opíral své tlapky o naše kolena.

p1130652.jpg

Přednáška se nesla hlavně v duchu slavných japonských mečů, dobrého jídla a koupelí v bazénech s hydrotermální vodou. Viděli jsme i krásné zahrady s rudými stromy, muzea mečů, lodí i ponorek. Přesuny se děly rychlými vlaky Shinkanseny, 3D mapy poskytl Google a nový projektor exceloval zářivými barvami. Olomoucké kino Metropol by mohlo závidět.

p1130651.jpg

Po tomto relaxačním úvodu jsme se vrhli na obvyklou klubovou činnost. Tonda předvedl nějaké pěkné efekty, připravované do magazínu Flop a pak se přešlo k testování multiplayerových her. Tentokrát to byla mimo jiné hra Loops od Rudly. Jde v ní o otáčení malých čtvercových dlaždic, ve kterých se nacházejí různě zakřivené čáry, které je třeba nastavit tak, aby tvořily smyčky. Rudla je machr - hra je zábavná pro jednoho i více hráčů. Některé paterny prý dokonce připomínají ženský mozek. To mě šokovalo, jelikož jsem ženský mozek nikdy neviděl. Ale již hodněkrát jsem pocítil jeho účinky. Nakonec jsme zjistili, že hra se jaksi nedá dohrát. Zbývaly pořád dvě dlaždice, se kterými nešly vytvořit smyčky. Čili hra zřejmě má v některých případech otevřený konec. A při hře více hráčů umožňuje kooperaci. To tu ještě nebylo.

p1130654.jpg

p1130655.jpg

Honzovi jsem v rámci jeho nedávných narozenin slavnostně předal pájecí držák ZD-11E, na jehož koupi na Aukru jsme se nedávno domluvili.

holder-zd-11e.jpg

Bobovi jsem pro změnu dal pár redukcí SOIC8 SOP8 SO8 SMD na DIP8 z eBay, jelikož ty se můžou občas hodit. Jde o malé kousky plošáku s ploškami pro možnost připájení SMD IO s 8-mi nožkami 2 typů (z každé strany jeden typ). Koupil jsem za babku u Číňana sadu 40 destiček, které se dají odlamovat z jednoho velkého kusu podle potřeby. Na pokusy na nepájivém poli ideální.

soic8-dip8-adapter.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Klub-2017-07

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář