Jdi na obsah Jdi na menu
 


Binatex propagují podvodné weby

V této recenzi se podíváme na dvojici podvodných webů. Oba weby propagují společnosti Binatex, která se zabývá obchodováním binárních opcí. Podvodné stránky obsahují zavádějící informace i očividné lži. Navíc se snaží čtenáře přesvědčit, že vydělávání na binárních opcích je jednoduché. Tak tomu ale není. Ve skutečnosti je obchodování přes internet velmi rizikové a to nejen pro začínající obchodníky.

Jana Janečková: úspěšná matka z Opavy

První podvodný web vypadá jako běžný portál pro ženy s přiléhavým názvem ŽENA. Web má na první pohled mnoho rubrik, jenže žádný z odkazů na webu nefunguje. Všechny odkazy vás totiž přesměrují na web brokera Binatex. Jediný článek, který web obsahuje, je článek o jisté Janě Janečkové. Tato mladá matka z Opavy zbohatla díky obchodování binárních opcí u brokera Binatex. Nebo alespoň tak její příběh popisuje podvodný portál Žena.

Měsíčně prý Jana vydělává desítky tisíc dolarů. Článek je doplněn i o několik fotografií a o diskuzi. Na fotografiích ale není žádná Jana Janečková, nýbrž ruská modelka Alena Shishkova. Diskuze pod článkem je také falešná, protože do ní nelze přidávat žádné komentáře a nelze reagovat ani na staré příspěvky. Diskuzi si podvodníci vytvořili sami a příběh i jméno údajné milionářky si vymysleli.

Důkazem podvodu je také datum publikace článku. Datum se každý den mění, takže článek vypadá aktuálně. Stejně je tomu také u příspěvků v diskuzi. 

Jana Petrová: milionové zisky každý den

Další podvodný web je prakticky stejný. Popisuje ale příběh Jany Petrové. Ta pracovala jako prodavačka poté, co nedostudovala vysokou školu. Jelikož ale objevila snadný způsob vydělávání peněz (jak jinak než obchodování binárních opcí u Binatexu), tak nyní vydělává přes milion korun denně! I tento příběh je samozřejmě vymyšlený a použité fotografie jsou zkopírované (na fotografiích je ve skutečnosti Ruska Tatjana Rybakova).

Podvodnice Jana Petrová doporučuje Binatex

Reklama na brokera Binatex

Oba weby odkazují na brokera Binatex. Ten binární opce prezentuje jako snadný způsob vydělávání i na svém oficiálním webu. Na webu totiž najdete pochybnou kalkulačku výdělků, recenze pravděpodobně neexistujících lidí atd. Na činnost brokera upozornila v květnu 2017 i ČNB, jelikož broker poskytuje investiční služby bez jakéhokoli oprávnění. 

Podobných reklam jsou na internetu stovky, možná i tisíce. Všechny pod záminkou snadného a rychlého zisku lákají k obchodování přes internet. Pokud ale chcete obchodováním skutečně vydělávat, nevěřte těmto podvodným webům. Obchodování není snadné, nevydělá na něm každý, a i když podvodníci tvrdí opak, tak vždy máte co ztratit!

Další podrobnosti: