Čínské kuře s mrkvovou rýží
kuřecí prsa asi 120 q (pro dvě osoby)
olivový olej (slunečnicový i jiný)
sojová omáčka
citronová šťáva
pepř, zelená petržel a bazalka
kuře nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a polijeme sojovou omáčkou a citronovou šťávou. necháme stát asi 15 minut. Restujeme v hluboké pánvy a nakonec přidáme zelenou petržel a bazalku.
Mrkvová rýže
uvařená rýže
mrkev, cibule, olej
vývar (nebo bujón)
rýři uvaříne do polotuha. Na dno pánve dáme olej, vložíme hrubo nastrouhanou nebo pokrájenou mrkev a cibuly, dusíme několik minut, na vrch nasypeme rýži a zalijeme trochou bujónu nebo vývaru, zavřeme pokličkou a rýži dodusíme. Před podáváním promícháme.
kuřecí prsa asi 120 q (pro dvě osoby)
olivový olej (slunečnicový i jiný)
sojová omáčka
citronová šťáva
pepř, zelená petržel a bazalka
kuře nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a polijeme sojovou omáčkou a citronovou šťávou. necháme stát asi 15 minut. Restujeme v hluboké pánvy a nakonec přidáme zelenou petržel a bazalku.
Mrkvová rýže
uvařená rýže
mrkev, cibule, olej
vývar (nebo bujón)
rýři uvaříne do polotuha. Na dno pánve dáme olej, vložíme hrubo nastrouhanou nebo pokrájenou mrkev a cibuly, dusíme několik minut, na vrch nasypeme rýži a zalijeme trochou bujónu nebo vývaru, zavřeme pokličkou a rýži dodusíme. Před podáváním promícháme.