Kuchyně
A teď Vás zavedeme na místo, kde se Vám určitě seběhnou sliny. Zavedeme Vás do kuchyni a představíme ty nejznámější pochutiny a dibroty typické pro Indonésie.
Indonéská kuchyně je jednou z nejproslulejších na světě. Skladba pokrmů je do velké míry ovlivněna bohatou historií souostroví, kde se střídali Číňané, Portugalci, Holanďané a další. Základem indonéské kuchyně je vždy vařená rýže podávaná nejčastěji s pálivou omáčkou (sambal). Dále jsou často součástí ryby a mořské plody, různé kořeněné maso a omáčky. To vše doplňuje široká nabídka ovoce včetně méně běžných druhů, jako je karambola, mangostan, plody chlebovníku, durian, rambutan atd.
Přestože je Indonésie převážně muslimskou zemí, alkohol (zejména pivo) je především na turisticky atraktivních místech běžně k dostání – zahraniční i místní vína (především rýžové a palmové), kořalky, místní pivo. Výtečné jsou čerstvé ovocné džusy, mléko zelených kokosových ořechu a zeleninové šťávy. Balenou vodu a slazené lahvové limonády je možné běžně koupit ve stáncích na ulici i v každém hotelu.Je lépe pít kupovanou vodu.