Jdi na obsah Jdi na menu

Minecraft a teraria

Minecraft [majnkraft] je počítačová hra, odehrávající se v otevřeném světě, kde má hráč neomezenou svobodu pohybu a činnosti. Hra je napsaná v Javě a vyvinuta byla v roce 2009 švédským vývojářem Markusem Perssonem, známým též jako Notch. Spolu s hrou založil společnost Mojang, která hru stále rozvíjí a to i přesto, že ji v roce 2014 od Perssona odkoupila za 2,3 miliard USD společnost Microsoft. Celý herní svět se skládá z kostek, které představují nejrůznější materiály s různorodými vlastnostmi. Hru lze hrát v režimu singleplayer (hra pro jednoho hráče), nebo multiplayer (hra pro více hráčů).

Ve hře je několik herních módů, kterými lze ovlivnit, zda bude hráč nesmrtelný, nebo zda se má po jeho smrti smazat aktuální svět. Kromě základních herních módů jsou tu také 4 stupně obtížnosti (peaceful, easy, normal a hard), které mají vliv na náročnost hraní v podobě výskytu příšer a doplňování životů. Dále ve hře probíhá střídání dne a noci, kdy se během noci objevují různé příšery, které lační po krvi a naopak přes den jsou tu zvířata, o která se lze starat, získat z nich jídlo atd. Nakonec jsou tu vesničané, se kterými lze obchodovat.

Alfa verze hry pro PC se veřejně objevila 17. května 2009 (plná verze však byla vydána až 18. listopadu 2011). Verze pro Android byla vydána už 7. října 2011 a verze pro iOS 17. listopadu 2011. Minecraft pro Xbox 360 byl vydán 9. května 2012, pro PlayStation 3 17. prosince 2013, pro PlayStation 4 4. září 2013 a pro PlayStation Vita 14. září 2014. Verze hry pro Windows Phone byla vydána 10. prosince 2014. Všechny verze hry jsou průběžně aktualizovány.

Podle odborníků hra rozvíjí kreativitu.[9] Pro PC a Mac[10] již bylo prodáno přes 22 milionů kopií. Na oficiálních stránkách hry si lze po registraci zahrát neplacenou demoverzi, která je pouze na 100 minut hraní. Taktéž jsou zablokované tam některé funkce

Výsledek obrázku pro minecraft popis

mne zaujal hra pro vice hraču 

nevice podobna hra je teraria

 

Výsledek obrázku pro terrariaTerraria je sandboxová Indie herní série, vyvinutá herním studiem Re-Logic. Byla již vydána na Microsoft Windows, Linux, Xbox LivePlayStation NetworkWindows PhoneAndroidiOS a Kindle Fire HD. Hra je plná prozkoumávání, tvoření, stavění a soubojů se všemi možnými bytostmi v náhodně generovaném 2D světě

na kanlu supgel nebude natačena

minecraft ke staženi:https://minecraft.net/en-us/store/?ocid=McPC_sem_pmc_pma_BNG_PMA_minecraft%20download

teraria ke staženi:https://terraria.en.softonic.com/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nezajma - ooo

24. 3. 2017 19:03

Jo to jsem nevjwdel

pepam - yo

24. 3. 2017 18:49

moc jste my pomohly dekuji