Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 4. 2017

Kiss Jižní Čechy a taneční pořady

Pořady věnující se taneční hudbě na Kiss JČ - pravidelně běžela Kissmania, kterou moderoval Dj Basslicker. Kissmanie se několikráte na Kissu měnila, ale běžela pravidelně v neděli večer. V poslední době běžela od 19ti do 00 hodin (často i déle), Poslední dobou pak běžela krátce ve středu od 20ti hodin. Nechyběla Horčka sobotní noci v sobotní 20té hodině až do 6 hodin. Z klasických tanečních dřívějších speciálů byl na KIss JC pořad Cocery, remaky, remixy v pondělí od 20ti do 21 hodin a Bacl 2 Best ve středu od 20ti do 22 hodin. Oba speciály měl na svědomí Dj Basslicker. 

 

Pokud se ale podíváme do historie rádia Kiss JC, mělo složitější historii. Někdy okolo roku 2001 nahradilo rádio Krumlov, které vzniklo na konci 90tek min. stol. Krumlov hrál klasickou dance a disco. Kiss převzal repertoár taneční hudby a udělal anketu, jakou hudbu chtějí posluchači poslouchat. Každý den nabízelo určitý směr (českou muziku, oldies atd.). Vyhrála muzika 90tek a nejnovější taneční hity. Speciálem byla již tehdy Kissmanie, kterou v neděli večer míchal Dj Alex (Michal či Miloš Michálek) od 19 (nebo 20ti) hodin do 1 ráno. Po čase Alex z Kissu odešel a Kissmanie byla míchana nějakým studentem, snad již v té době Baaslickerem. Zněla 4 hodinovka dance music. Zatímco u Alexe se sety střídaly nejen s dance, ale i hosté, u nemuvené Kissmanie znělo pouze dancevo hity. Vše se změnilo okolo roku 2002, kdy přišel Kiss o taneční hudbu a Kissmanie zmizela. Přes to, že posluchače zajímala (viz ta anketa) discotéková hudba, přešel Kiss JC na pop a hlavně rock. Návrat taneční hudbě přišel opět s příchodem Romana Anděla na rádio Kiss JC, který přešel z rádia Faktor. Kissmanie se vrátila roku 2007. A vše šlo jak bylo uvede již výše.

 

Stejný osud měla Horečka sobotní noci. Zde ovšem stojí za zmínku, že původní miléniová Horečka nebyla bez mluveného slova, ale pořadem provázela půvabná Veronika. S jejím odchodem přišel Kiss JC o nočního speakra. Horečky připravoval snad Honza Chodec a po něm Roman Anděl.

 

Naposledy zmiňme Dance top 10, která běžela každý všední den s Alexem. Ve své době razantní taneční muzika neměla kromě Kissu na Jihu Čech konkurenci - až na taneční speciály jiných rádií, ale o těch zase jindy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář