Jdi na obsah Jdi na menu
 


Woodwind quartet

kvarteto-zamek-lysice-206--4-.jpg Repertoár kvarteta

Dechové kvarteto bylo založeno v září roku 2003 při ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem, v dechové třídě Martiny Olivové v obsazení:

Flétny: Anežka Šejnohová, Kristýna Hanusová (později hoboj)

Klarinet: Tereza Podsedníková

Fagot: Romana Ostrýžová (později Martina Olivová

Všechny členky kvarteta již během studia na ZUŠ zjistily, že hudba je jejich velkým koníčkem a že by hru na svůj nástroj chtěly studovat na konzervatoři. Všem čtyřem se to podařilo.

V roce 2006 úspěšně vykonala talentové zkoušky fagotistka Romana Ostrýžová a byla přijata ke studiu na brněnskou konzervatoř - obor Hra na fagot. V roce 2012 úspěšně odabsolvovala. V roce 2007 vykonala talentové zkoušky Kristýna Hanusová a byla taktéž přijata ke studiu na brněnskou konzervatoř - obor Hra na hoboj - v roce 2013 úspěšně zakončila studium absolutoriem. Rok 2009 byl úspěšný pro Anežku Šejnohovu, ta úspěšně složila talentové zkoušky nejen na brněnskou konzervatoř, ale také na Gymnázium Jana Nerudy s uměleckou profilací a tuto školu si nakonec vybrala ke studiu. V roce 2013 se stala studentkou Janáčkovy akademie múzických umění. Rok 2010 byl úspěšný pro Terezu Podsedníkovou, která byla přijata na brněnskou konzervatoř, tu s úspěchem dokončila v roce 2016 a od téhož roku studuje na Pražské akademii múzických umění. Martina Olivová byla po celou dobu uměleckou vedoucí kvartetu, ale příležitostně zastupovala hráčky na klarinet a fagot. Od roku 2013 je stálou členkou kvarteta. Studovala brněnskou konzervatoř v letech 1995 - 2001 v oboru Hra na fagot a od roku 2015 je studentkou Janáčkovy akademie múzických umění v Brně v oboru - Hra na fagot.

Kvarteto účinkovalo například na festivalu CONCENTUS MORAVIAE, často účinkuje na vernisážích výstav po celé ČR, pořádá samostatné koncerty, hraje při besedách v knihovnách, účinkuje při různých společenských akcích. Svými koncerty zpříjemňuje pobyt lidem v domovech důchodců či v léčebnách a lázních. Mnoho let pořádá Vánoční koncerty pro Mateřské školy. Každoročně hraje na Vánočních koncertech v kostelech. Samostatné koncerty na hradech a zámcích po celé ČR. Účastní se různých českých i mezinárodních festivalů. Dále hraje při církevních i světských (civilních)svatebních obřadech a na Svatebních veletrzích. 

Zahraniční koncerty: Chorvatsko, Německo, Slovensko, Tunis, Řecko.

Členky: 

                           Anežka Šejnohová

aviary_1462728210882.jpg

Kristýna Hanusová

aviary_1462728037959.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tereza Podsedníková

aviary_1462728147930.jpg

Martina Olivová

aviary_1462727925519.jpg 

 

Náhledy fotografií ze složky WOODWIND QUARTET