Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínání: T.S. Sosáci 50 let

21. 3. 2021

                                  sejmout000211.jpg    

     Letos uplyne 50 let od vzniku T.S. SOSÁCI Brno a tak „vzpomínání“ spojím s tradičním prvním jarním trekem na osadní flek do Račího údolí.

Za úsvitu po nezbytné ranní kávičce jsem vstoupil do osvědčené cesty:

- clubík, Lesná, Soběšice, Útěchov, Vranov, Svinošice, Lipůvka, Skalička, Unín, Rohozec, Rašov, Strhaře, Osiky - do údolí Račího potoka.

     Počasí skvělé, lehce mrzne, trochu sněhu, ale k polednímu dává o sobě vědět jarní sluníčko. Na osadním fleku rozdělávám ohýnek, odpočívám, popíjím kávičku s rumíkem a pod přísným zrakem lesníka Hájka mi v hlavě běží film posledních 50 let...

soss1.jpg

...a dnešní vzpomínání? – přehlídka falešného kamarádství, obdivu, pochval, zájmů, podkuřování, přicmrdování, machrování, póz, pomluv, závisti - prostě mýdlová opereta.

...Už jsem velkej kluk a na některé věci dále nechci plejtvat časem. Vše, co bylo ve mně již uklidněné nenechám znovu rozbouřit, netřeba dělat radost lidem, kterým na mě nezáleží, mít rád lidi, kterým nestojím za pozdrav a usmívat se na lidi, kteří se na mě neusmívají...

 

     Ohýnek dohořívá a od Račího potoka jako bych zaslechl heslo mého mládí: " běží ti čas!!! ",který vrací zpět do současnosti.

     Tak do cesty, v clubíku čeká pár pamětníků, kteří nám opravdově fandili a o taková radostná setkávání je třeba pečovat..        L.S.

A v clubíku?

     Sešlo se nás tak akorát – chyběl Karpec, Mak, Peťan, Fred, Medvěd, Sosník, Jovas, Šulda a mnoho jiných..., kteří nám po celou aktivní dobu opravdově fandili a tohoto vzpomínkového setkání se již nedožili nebo jsou na druhém konci světa. V průběhu večera zazněli písně ze soukromých záznamů, zhlédli jsme historická fota, povyprávěl jsem o postupu při rozepisování hlasů, zkoušení, vzpomněl jsem všechny, kteří našim T.S. prošli a také na první pódiové vystoupení - "Večer trempských písní Ujčov“ až po poslední v brněnském Semilassu.

              Přátelé – děkuji.