Jdi na obsah Jdi na menu
 


Počítače, mobily a vše kolem

Příspěvky

Zabijácké ARM procesory od Qualcommu jsou konečně tady. Vydání už příští týden

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Možná nejočekávanější procesor této dekády, podle fanoušků architektury ARM přinášející revoluci v PC, konečně reálně dorazí do obchodů.
 

Recenze herních sluchátek Endorfy Viro Plus USB Onyx White: v hlavní roli drát, zvuk 7.1 a precizní zpracování

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Endorfy Viro Plus USB jsou cenově dostupná herní sluchátka, která nabízejí ucházející zvuk, precizní zpracování a podporu virtuálního 7.1 zvuku díky vlastní USB zvukové kartě. A jako třešničku na dortu k nim dostanete bohaté příslušenství.
 

Nová verze ZPS X přidává pokročilou práci s HDR fotografií

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Český fotoeditor Zoner Photo Studio X je na trhu již dlouho a stejně tak je již dávno tomu, co firma přešla na systém měsíčního placení. Za roční předplatné zaplatíte 1499 Kč, za což plynule dostanete během celého roku všechny updaty. Tentokrát přibyla zejména podpora HDR.
 

Čekání je u konce. Kingdom Come: Deliverance II vyjde ještě letos a s českým dabingem

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Po mnoha letech čekání jsme se konečně dočkali oficiálního oznámení pokračování hry Kingdom Come: Deliverance II.
 

Letošní Bravie od Sony mají OLED i QLED, nové podsvícení a najdou vám ztracený ovladač

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Pod jmény Bravia 7, Bravia 8 a Bravia 9 se skrývá jeden OLED a dva televizory se 120Hz obrazovkou QLED. Sony také výrazně zlepšilo podsvícení MiniLED.
 

Znovuzrození japonských letadlových lodí. Ve výzbroji budou mít F-35B

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Japonsko má ve své ústavě zakázáno vlastnit ofenzivní zbraně, jako jsou letadlové lodě. Doba pokročila, svět se změnil, z nepřátel jsou přátelé a naopak. Japonci toho využili a nenápadně stavěli vrtulníkové torpédoborce, stále více připomínající letadlové lodě. Zlom přišel v roce 2018, kdy oficiálně oznámili, že pro své jednotky třídy Izumo nakoupí 42 letounů F-35B Lightning II.
 

SWIITOL E6 Pro: jde to i bez skládání [komerční článek]

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Už žádné skládačky: výborná gravírovačka SWIITOL E6 Pro vám domů dorazí již sestavená. Žádné kompletování, žádná instalace – prostě vybalíte z krabice a okamžitě fungujete. Zní to lákavě? Tak čtěte dál, a na konci se dozvíte i o zajímavém finančním bonusu. Co vše zvládne? Přístroj dokáže opracovávat velmi širokou škálu materiálů. Například celou řadu dřevěných […] Příspěvek SWIITOL E6 Pro: jde to i bez skládání [komerční článek] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

První dojmy Moto Buds+ [video]

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Motorola představila kromě nových modelů řady Edge 50 také nová sluchátka. Oproti dřívějšku je zde jedna velká změna – po dlouhé době je Motorola vyvinula přímo sama a ve spolupráci s Bose. Nejedná se tak o nějaká licencovaná sluchátka, kam by jen Motorola dala svoji značku. Dřevěná Motorola Edge 50 Ultra a kožená Edge 50 […] Příspěvek První dojmy Moto Buds+ [video] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

WhatsApp by mohl brzy přinést funkci zobrazení kontaktů, které byly nedávno online

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

WhatsApp připravuje nové funkce, které mají povzbudit uživatele k aktivnější komunikaci s novými kontakty. Tyto funkce byly spatřeny v beta verzích aplikace a mohly by brzy dorazit k běžným uživatelům. Nové funkce míří do aplikace WhatsApp Jedna z nových funkcí je sekce v dolní části hlavního seznamu chatů, která bude navrhovat uživatelům nové kontakty z […] Příspěvek WhatsApp by mohl brzy přinést funkci zobrazení kontaktů, které byly nedávno online se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

AppParade vybírá nejlepší českou mobilní aplikaci roku. Známe finalisty!

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Kongresové centrum Praha bude v úterý 23. dubna patřit fanouškům mobilních aplikací. Softwarové studio MeguMethod pořádá AppParade 36, tradiční přehlídku mobilních aplikací českých tvůrců, kterou prošlo od jejího vzniku přes 470 soutěžících. Soutěži v minulosti dominovaly nyní již známé aplikace jako VOS.Health, Qerko nebo Gastromapa Lukáše Hejlíka. Kdo vyhraje letos? „AppParade je tradiční přehlídka těch […] Příspěvek AppParade vybírá nejlepší českou mobilní aplikaci roku. Známe finalisty! se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Loňské Samsungy s Galaxy AI extrémně zlevnily až o 15 tisíc [komerční článek]

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Koncem března dorazila na loňské vlajkovky, skládačky a tablety od Samsungu obří aktualizace včetně slibované Galaxy AI. Funkce umělé inteligence je tak možné využít i na Galaxy S23, Z Fold5, Z Flip5 a také na tabletech Tab S9. To ovšem nestačí a Samsung všechna uvedená zařízení nyní ještě pořádně zlevňuje – s kódem „galaxyai“ v kombinaci s bonusem ušetříte […] Příspěvek Loňské Samsungy s Galaxy AI extrémně zlevnily až o 15 tisíc [komerční článek] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Oppo představuje dvě mobilní novinky A1s a A1i

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Čínská společnost Oppo oficiálně představuje další dvojici zařízení do produktové řady A. Zatímco o prvním modelu A1i jsme informovali již před pár dny, tak zástupce s označením A1s je poměrně nečekaným překvapením. Telefony nejsou od sebe nijak zvlášť odlišeni a oba budou muset hledat místo ve vyšších patrech střední třídy. Průměrní univerzálové Lepší výchozí pozice […] Příspěvek Oppo představuje dvě mobilní novinky A1s a A1i se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Lenovo Tab P12 ve verzi Matte Display vychází oficiálně

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Několik týdnů táhnoucí se spekulace kolem tabletu s názvem Tab P12 Matte Display od společnosti Lenovo jsou konečně na konci. Oficiální stránky výrobce tuto novinku již zahrnují ve svých řadách, přestože vůbec ještě nedošlo k žádnému formálnímu oznámení. Nicméně podle předchozích informací si zařízení skutečně vysloužilo jen zbrusu nový čelní panel. Obdivuhodný pracant Jednoznačnou dominantou […] Příspěvek Lenovo Tab P12 ve verzi Matte Display vychází oficiálně se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

WhatsApp pracuje na funkci přidávání konkrétních zpráv do poznámek

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

WhatsApp přichází s novou funkcí, která umožní uživatelům připojit zprávu k poznámkám, což může být užitečné pro lepší správu kontaktů a informací. Zprávy do poznámek v aplikaci WhatsApp Nová aktualizace verze 2.24.9.17 pro beta verzi aplikace WhatsApp pro Android přináší tuto novou funkci některým beta testerům. Tato funkce je součástí vývoje, ale zdá se, že […] Příspěvek WhatsApp pracuje na funkci přidávání konkrétních zpráv do poznámek se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Samsung má jednu z nejlepších technologií pro sport a zdraví. Watch6 teď vyjdou jen na 3 672 Kč [komerční článek]

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

U Mobil Pohotovosti teď čtenáři tohoto článku mohou pořídit vůbec nejlepší modelovou řadu Samsung Galaxy Watch6 absolutně nejvýhodněji. Nejen, že jsou teď extrémně zlevněné, ale navíc díky unikátnímu kódu “galaxywatch6” teď ušetříte ještě dalších 20 % na všech modelech Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic, a dostanete se tak na vůbec nejlepší ceny na trhu. […] Příspěvek Samsung má jednu z nejlepších technologií pro sport a zdraví. Watch6 teď vyjdou jen na 3 672 Kč [komerční článek] se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Signal testuje přezdívky a poznámky pro lepší organizaci kontaktů

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Služba Signal přichází s novým způsobem, jak ukládat informace o kontaktech prostřednictvím nové beta verze aplikace. Uživatelé beta verze nyní mohou přidávat vlastní jména – přezdívky a poznámky ke svým kontaktům, včetně těch, které nejsou uloženy přímo v jejich telefonním seznamu. Signal vylepšuje svou aplikaci Tato aktualizace není tak úplne revoluční, ale může být užitečná […] Příspěvek Signal testuje přezdívky a poznámky pro lepší organizaci kontaktů se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Nový procesor Dimensity 6300 od Mediateku

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

V listopadu jsme se dočkali procesoru Mediatek Dimensity 8300 a zatím si budeme muset počkat na novou řadu Dimensity 9400. Mezitím zde máme novinku Dimensity 6300, která sice na první pohled podle názvu může vypadat jako razantní posun v řadě, ale ve skutečnosti došlo k lehké modernizaci. Dimensity 6300 Řada 6000 od Mediateku obsahuje několik […] Příspěvek Nový procesor Dimensity 6300 od Mediateku se první objevil na Dotekomanie.cz .
 

Nejdřív Galaxy AI, teď i mega sleva. Loňské Samsungy zlevňují až o 15 tisíc

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Koncem března dorazila na loňské vlajkovky, skládačky a tablety od Samsungu obří aktualizace včetně slibované Galaxy AI. Funkce umělé inteligence je tak možné využít i na Galaxy S23, Z Fold5, Z Flip5 a také na tabletech Tab S9. To ovšem nestačí a Samsung všechna uvedená zařízení nyní ještě pořádně zlevňuje – s kódem „galaxyai“ v kombinaci s bonusem ušetříte solidních až 15 000 Kč.
 

Honor Magic6 Pro vs. Apple iPhone 15 Pro: rozhodněte, která z vlajek fotí lépe

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Prohlédněte si ukázku snímků ze všech objektivů včetně portrétního režimu či selfie. Rozhodněte, která z vlajkových lodí fotí lépe.
 

Přijmou ho čeští uživatelé? Huawei nova 12 SE nemá 5G, ale stojí 9 tisíc Kč

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Příliš radosti neudělá Snapdragon 680. Slušný je naopak OLED displej s 90Hz obnovovací frekvenci. Hlavní fotoaparát láká 108megapixelovým rozlišením.
 

Apple v Číně z App Store smazal aplikace WhatsApp i Telegram. Proč?

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Apple odstranil z App Store v Číně nejen WhatsApp a Telegram, ale i Threads či Signal. Důvodem mají být obavy Pekingu o národní bezpečnost.
 

Jak online komunikovat se státem? Nyní snadněji s novou aplikací Portál občana

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Aplikace Portál občana je k dispozici pro Android i iOS. Nabízí možnost správy datových schránek. Ještě letos přibydou nové funkce.
 

Motorola Edge 50 Pro aspiruje na bestseller, má skvělé parametry a ještě lepší cenu

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Motorola ukázala své nejočekávanější a nejlepší telefony pro letošní rok – modely nové řady Edge 50 – a jeden kousek z trojice novinek obzvlášť vyčnívá. Motorola Edge 50 Pro totiž se svými prakticky vlajkovými parametry avšak nízko posazenou cenou opět aspiruje na bestseller. Všechny tři novinky koupíte u Mobil Pohotovosti v prvních dnech až o 5 900 Kč levněji.
 

Co víme o čipu Kirin 9010, který pohání nové vlajkové telefony Huawei?

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Procesor se tváří jako 12jádrový, ale pravděpodobně má klasických 8 jader. Nárůst výkonu oproti Kirinu 9000S by měl být pod 10 %.
 

Co nového v aplikaci WhatsApp. Díky filtrování chatů najdete rychleji důležité zprávy

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

V tomto článku mapujeme novinky v aplikaci WhatsApp • Většina funkcí se nejprve testuje ve vybraných zemích • Poté přichází k dalším uživatelům a je nasazována plošně
 

Sto tisíc iPhonů určených k sešrotování se nakonec prodalo v Číně. Proti vůli ekologicky smýšlejícího Applu

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Apple v roce 2020 navenek hlásal větší ekologické směřování • Ve stejném roce nařídil zničit 100 tisíc iPhonů • Nakonec se prodaly v Číně, a Apple kvůli PR raději taktně mlčí...
 

Vodafone spustil 90 nových vysílačů. V jeho síti dodnes volají i pěkné mobilní vykopávky

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Vodafone nadále pokračuje v modernizaci svojí mobilní sítě a pokrývání oblastí Česka signálem 5G. Aktuálně je v dosahu sítě páté generace Vodafonu 85 % populace na zhruba 60 % území republiky. Uvedl to viceprezident Vodafonu pro síťové technologie Miroslav Bula na setkání s novináři. Modernizace ...
 

Výlet, na který jen tak nezapomene. Američanovi při cestě do Evropy vyčíslili roaming za 143 tisíc dolarů

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Američan odcestoval do Švýcarska na tříměsíční dovolenou • Roaming měl podle zástupce operátora aktivní a bez poplatků navíc • Po návratu zjistil, že má zaplatit 3,4 milionů korun
 

Mladí mají chytrých věcí plné zuby. Přecházejí na obyčejné mobily, oblíbené jsou tyto

19. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

Někteří uživatelé se začínají vracet k hloupým telefonům • Vadí jim neustálá dostupnost a internet v kapse • Řešení je jednoduché, ale přechod nezvládne každý
 

Nvidia chce, aby herní počítače zase byly malé. Chystá nový standard pro SFF skříně a grafické karty

18. 4. 2024

| Rubrika: Počítače, mobily a vše kolem

SFF Enthusiast GeForce má být marketingová značka, ale zároveň pomoc pro stavitele kompaktních počítačů s výkonnými grafikami, na které se při nafukování rozměrů karet v posledních letech dost zapomnělo.