Jdi na obsah Jdi na menu
 


CUKETOVÉ PLACIČKY S KUKUŘIČNÝMI LUPÍNKY

11. 8. 2017

p7088812z.jpg

Cuketu miluji ve všech podobách. Je úžasně přizpůsobivá a

pokrmy tím získávají originální a pokaždé jinou chuť.

 

Cuketa obsahuje vysoký podíl vody, a je tak velmi dietní a

vhodná k širokému využití v kuchyni.

A pozor – co je na tom všem nejlepší - je nenáročná na

pěstování. Takže kdo zahradu - stačí navést trochu hlíny

do rohu, zasadit tam cuketu (lépe klidně dvě) a pak už jen

sklízet a vařit a vařit ...Zaručuji, že úroda bývá vždy veliká wink.

A pokud zrovna nějakou tu cuketu doma máme, můžeme si

uvařit tyto chutné cuketové placičky.

Budeme potřebovat:

 

250g cukety

100g eidamu

1ks mrkve

3 lžíce ovesných vloček

1 vejce

sůl, česnek (dle chuti)

kukuřičné lupínky (lehce je v ruce rozdrtím)

 

a dále můžeme přidat:

1 lžičku sušené hlívy ústřičné

1 lžičku sezamu

1 lžičku chia semínek

čerstvou bazalku (tu doporučuji, v kombinaci s cuketou je výborná)

celozrnnou žitnou mouku (dle potřeby, na případné zahuštění)

POSTUP:

Na jemno nastrouháme cuketu, mrkev a eidam a smícháme

dohromady s ostatními surovinami. Utvoříme placičky, které

obalíme v kukuřičných lupíncích. A nyní máme dvě

možnosti, co s obalenými placičkami udělat.

 

1. Smažíme v pánvi s trochou oleje dozlatova.

 

2.Vložíme placičky na pečící papír, pokapeme je trochou

oleje a pečeme v troubě (předehřáté na 200 stupňů)

dozlatova.

 

Pečení v troubě má bezesporu několik předností. Šetří nejen

váš čas, ale je také mnohem zdravější. Výsledkem jsou

krásně upečené křupavé placičky. Pokud nemáte tolik

zkušeností péct takto v troubě, doporučuji průběžně troubu

sledovat – časem vše vychytáte k obrazu svému -teplotu i

dobu pečení.

Cuketové placičky jsou výborné k obědu například s

bramborami nebo k večeři třeba jen se syrovou

zeleninou příp. zelným salátem.

Dobrou chuť smiley.

 


 


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář