Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jim - jaký to je australák

 

Je to živočich a zlobrrrr! smileyheart

O australákovi jsem přemýšlela už delší dobu. Zaimponoval mi jejich majestátní vzhled, temperament a povaha. Máma mi říkala, že jsem moc náročná a takového psa asi nenajdu..A navíc po Basikovi téměř nemožné...  Ale čekání a obhlížení se vyplatilo a já mám to, co jsem chtěla.

Psa veselého

Jeho naprosto úžasnou vlastností je věčně pozitivní a skvělá nálada. Dokáže člověka každý den rozesmát svýma lumpačinama. Miluje život a užívá si ho plnými doušky, rozdává radost a lásku ve velkém. Někdy si dělá věci po svém..

Psa přátelského a nekonfliktního

Zbožňuje děti a lidi vůbec. Ostatní psy má rád. Není agresivní, nevyvolává konflikty. Pokud vycítí nezájem druhé strany, odchází. To ovšem neplatí u voňavé fenky..-:). Zajímají ho i ostatní zvířátka - koně, ovečky.. V lese neloví. 

Někdy je ta jeho velká náklonnost k lidem až na škodu... ještě v roce a půl si myslel, že každý, koho potkáme, bude nadšen jeho přítulností (což bohužel tak vždycky samozřejmě není a hlavně když má bahno až za ušima-:).

Až se ještě trochu zklidní zkusím canisterapii; myslím, že se v tom bude realizovat

Psa krásného

Co k tomu dodat.. Každému se  zdá jeho pes krásný-:)

Psa temperamentního

Temperamentu má na rozdávání. Někdy jsem tak unavená, že si přeju, aby mu byly aspoň už čtyři roky a byl trochu klidnější-:). Rozhodně to není pes pro celodenní pobyt v bytě, už kvůli jeho akčnosti a neuvěřitelnýmu množství chlupů, které mu padají skoro celý rok. A to je doma prakticky jen přes noc. Kam se v tomhle hrabe hovawart, ovčák, choďák.. 

S ním si nepřispíte,- s ním se nenudíte.. nenechá vás. Když nezabírá nošení hraček jedné po druhé, začne vrtět ocasem, dělat ty svoje grimasy, kňourat, pak štěkat, .. Kdybych ho s tím štěkáním neusměrňovala, štěkal by asi několik hodin v kuse..

První dva roky byly dost náročné.. Dvouhodinová procházka a půldne venku na zahradě ho rozhodně neunaví.. Proto prokládáme výcvikem, metáním disků, plaváním (si klidně zaplave i v lednu..), běháním u kola a tak podobně. Často, když se dívám na fotky, říkám si, že na nich vypadá trochu jak "mouchy snězte si mě". Ale chyba lávky.. Ikdyž musím dodat, že s příchodem třetího roku se zklidnil a nároky na pohyb trochu ubývají a po šestém roce to je už brnkačka a pohodička-:)

Psa chytrého

Neuvěřitelně mu to pálí. Když jsem ho měla pár týdnů a kolegům v práci vyprávěla, jaký je úžasný a chytrý, tak jedna se mě zeptala: "A jak to poznáš, že je chytrý?". To mě rozesmálo. Prostě to poznáš.

Psa vyrovnaného

Velký podíl na povaze má určitě socializace, jejíž skvělé základy měl už z CHS. A jelikož bydlíme ve městě, se socializací nemáme nejmenší problém a je to prostě mazák.

Psa kontaktního a mazlivého

Je to velký mazlik a vtěrka, je schopnej člověku vlést až na hlavu

Psa - živočicha

Má od přírody ty správný pudy a velký apetit. Dobře kryje.

No holt jak se říká "Jak k jídlu, tak k dílu"..

 

Dovoluji si citovat slova paní chovatelky, která je napsala, když mu byly zhruba čtyři týdny: 

"Jim je sebevědomý pes s výbornou povahou". Kdo jiný nejdřív pozná povahu psa, než-li chovatel..-:)