Jdi na obsah Jdi na menu
 

!!! AKTUALIZOVÁNO 7.3. 2024 !!! FOTOGALERIE Armádní muzeum Žižkov (25.11. 2023)

Po rozpadu dvou předchozích klubů se v červnu 2011 sešla parta lidí, příznivců country skupiny Taxmeni. Na základě informací na koncertech Taxmenů a na internetu se sešli někteří bývalí členové Taxmen Clubu i několik nových zájemců. Všechny ale spojoval zájem o to, co se objevuje ve většině písní naší oblíbené skupiny Taxmeni, láska k přírodě, western, koně, military, turistika, zájem o historii a podpora národní hrdosti.
Ze společenství, které se sešlo na první schůzi 9. června 2011 ve vinohradské sokolovně, vznikla celkem dobrá parta, která se nenásilně, pomalu, ale stále rozrůstá. Současně má Taxmen Club stálých 17 členů.

Prezentace Taxmen Clubu

 

Taxmen Club je oficiálně registrován jako občanské sdružení. Pomoc Taxmen Clubu skupině Taxmeni spočívá hlavně v propagaci a spolupráci při koncertech. Taxmen Club pořádá své vlastní akce, na které zve i členy kapely. První společnou akcí bylo uspořádání prvního výročního ohně v září 2011 na kokořínsku spojeného s turistickým výletem a účastí na country festivalu v Bosyni u Mělníka. Další úspěšnou akcí byla říjnová exkurse do Vojenského technického muzea v Lešanech, kde se zúčastnili i kamarádi ze spřátelených klubů. Členové se aktivně účastní vzpomínkových a pietních akcí připomínajících národní historii. Byly to například Convoy Of Remembrance k osvobození Plzně a jihozápadních Čech spojenci, odhalení památníku čs. pozemním jednotkám na západní frontě 8. května 2012 v Plzni, akce k 70. výročí operace Anthropoid i s finančním příspěvkem na zřízení muzea v rodném domku Jana Kubiše v Dolních Vilémovicích a další akce.
Pravidelná účast členů na koncertech Taxmenů je takřka samozřejmostí.

Z ARCHIVU ČESKÉ TELEVIZE
"Skupina Taxmen-Kocouři hraje a zpívá"
vystrizek.jpg

biggles-od-velbloudich-stihacek.jpg

TAXMENI - Oficiální stránky skupiny