Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení podzimní části trenérem a předsedou klubu

article preview

Jak hodnotíte podzim z pohledu vašeho týmu?

Jako nováček jsme v podzimní části na čtvrtém místě. Pokud hodnotit jediným slovem, tak pak pouze kladně J

Které zápasy nevyšly, které naopak jo?

Jednoznačným propadákem bylo derby se sousedními Hlubany. Zápas, který přišel po třech výhrách (Lubenec, Cítoliby, Vroutek) ve 30 minutě skóre 0:4, přesto že kluci přidali a soupeře mačkali, víc než na konečných 3:6 pro hosty to nebylo.

Šťastný byl naopak druhý zápas sezony doma s Cítoliby, které v prvním kole deklasovali Koštice 12:0. To byl zápas, po kterém Vás fotbal baví. Prohrávali jsme 0:2, poločas 1:2. V posledních minutách se trefil sváteční střelec Jiří Kolář na 4:3 a zajistil 3 body, které nikdo nečekal, snad jen já J

Co Vám ve hře vycházelo? Na jaký styl jste spoléhali?

Snažili jsme se navázat na hru, kterou jsme hráli ve IV. třídě. Tou je kombinační hra, která začíná od obranné linie. Podstatou je, že všichni hráči, kteří jsou na hřišti, chtějí hrát fotbal. Což se relativně dařilo, kamenem úrazu byla tristní koncovka. Být jen malinko efektivnější, bylo by bohatší i naše bodové konto.

Co Vám dělá na trávníku problémy, který herní faktor tam chybí?

Někdy je překážkou, že chceme hrát fotbal v každé situaci a hru nezjednodušíme rutinním odkopem, jednoduchou přihrávkou zpět atd…

Jasným nedostatkem pro nás je úročení herní převahy v gólovou radost.

Na jaké hráče bylo na podzim spolehnutí, kteří byli oporami?

Přesto že je tým plný individualit, těžko někoho vyzdvihnout, kdybych procházel zápas po zápase, asi bych nakonec vyjmenoval všechny hráče, od našich čtyřicátníků až po dorostence, všichni měli zápasy, kdy by se dalo říct, že byli faktorem „X“. Důležité je, že většina hráčů vnímá fotbal jako skvělé odreagování od všedních starostí a i za občasnou cenu dovolené v zaměstnání, změny termínu rodinné akce atd.., se snaží dorazit a fotbal si užít.

Jaká soutěž na podzim byla a jak se může vyvíjet na jaře?

Pod vývoj soutěže se podepsali tři „B“ týmy, které v soutěži startují a jejich výsledky se vždy „rodí“ zajímavě. Překvapením jistě bylo první místo Cítolib „B“, které poslední dvě sezony bojovali o záchranu, větším překvapením je možná naše čtvrté místo. Naopak na patra nejvyšší si po předchozích ročnících musí myslet v Ročově. K favoritům soutěže patří Vroutek „B“, který své družstvo dobrovolně přihlásil do III. třídy, přesto, že mohl startovat v Okresním přeboru. Osobně si myslím, že do dění v soutěži ještě na jaře výrazněji promluví Hlubany a Holedeč.

Jaké budou pro jaro Vaše cíle?

Navázat herně na podzimní část, být efektivnější v koncovce a pokusit se o co nejvyšší umístění.

Máte už představu o zimní přípravě?

Ano, ta začala 13. ledna přípravným zápasem v Mostě s výběrem U17. Příprava bude kombinací haly, venkovních tréninků a od 3. 2. nám začíná i herní vytížení na turnaji v Kadani.

Scházeli jste se k tréninkům, byla dobrá morálka tréninková i zápasová?

Určitě máme drobné rezervy v docházce i morálce, ale při srovnání s průměrem ostatních družstev jsme nepropadli. Dvakrát v týdnu jsme trénovali s průměrem kolem 12 lidí na trénink (rekord byl 21, minimum 8) nejmenší počet hráčů na zápas byl 14 (Chlumčany B).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Fotoalbum


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 335203
Měsíc: 9006
Den: 489