Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOŘKÁ čokoláda, kterou miluji nadevše :-)

Vést zdravý životní styl neznamená se vzdát čokolády. :-)

article preview

23635432_10209921219178202_571349631_n.jpg

Tadáááá, kdo by neměl rád čokoládu, že? Ovšem věřím faktu, že se najdou lidé, kteří čokoládu rádi vůbec nemají. :-)

Jenže zrovna já jsem příklad člověka, co je opravdu velký milovník čokolády. :-) Především kvalitní a vysokoprocentní. :-)

Vést zdravý životní styl neznamená se vzdát čokolády. Ze začátku jsem měla obavy, zda nebudu muset vynechat čokoládu úplně, ale dnes vím, že moje obavy byly naprosto zbytečné. :-)

Naučila jsem se přejít z mléčné nezdravé čokolády na hořkou a kvalitní. :-)

A víte co? Zamilovala jsem si hořkou vysokoprocentní mnohem více, než obyčejnou běžnou mléčnou čokoládu plnou éček. :-)

Stačilo mi objevit pravou hořkou čokoládu pro mě jak stvořenou na kterou nedám dopustit!!! :-) Dávám si kostku čokolády do tvarohu, nebo když peču součást zdravých dezertů. :-)

Čokoláda J. D. Gross Ecuador má krásnou jemnou chuť s kouskem ovoce z malin (jedná se o malinové želé).

Jelikož jsem také milovník netradiční chutě konzumuji hořkou čokoládu s ovocem. Kdo má rád obyčejnou čokoládu ocení tu samou, ale bez kousků ovoce. :-) 

Překvapila mě velmi plná, krémová chuť kakaa s velice příjemnou hořkostí. Na jazýčku se rozpouští pozvolna a můžete si ji déle vychutnat. Osobně si ji vychutnávám plnými doušky, že zapomínám na okolní svět. :-)

Cítíte zároveň i nepatrnou sladkost. V obchodním řetězci LIDL najdete i hořkou čokoládu s ovocem pomeranč, nebo příchuť karamel a obyčejnou. :-)

Mnoho z Vás ocení luxusní vzhled obalu čokolády. A na čtverečku naleznete ozdobné ryté královské logo. :-)

Co dále jistě oceníte? Na čokoládě ECUADOR je abstinence éček. Sami určitě víte, jak nám éčka škodí. :-) 

Výrobce čokolády je německá firma RAUSCH PLANTAGEN SCHOKOLADEN z Berlína. Používá k výrobě čokolád značky J. D. Gross kakaový prášek z výběrových kakaových bobů (Kakao Ariba z plantáží v Ekvádoru) a další poctivé suroviny jako je mléko, smetana, cukr a kakaové máslo. :-) 

 

Za mě se jedná o úžasný poměr cena/kvalita. :-) 

Jediná moje výtka je, že u čokolád s kouskem ovoce obsahují palmový olej, ale věřím, že výrobci tuhle nedokonalost časem odstraní. :-)

 

Chci Vám říct něco málo obecně o čokoládách: :-) 

Základem všech čokolád je kakaová hmota. :-) 

Ta se vyrábí z kakaových bobů, které se praží a fermentují.

Čokoláda má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinek. :-) 

Látky které v nich najdeme jsou:

ANANDAMIND = pocit blaženosti

FENYLETYLAMIN = hormon lásky a štěstí

Hořká čokoládá je bohatý zdroj hořčíku a přírodní stimulans.

Pokud chceme konzumovat kvalitní čokoládu doporučují neklesnout pod 70% kakaové hmoty. :-) 

Jak už jistě víme čokoláda zapadla do škatulky nezdravých surovin, kterou by jsme si měly odříkat. Protože vede k nadváze, alergiím, a způsobuje akné, což je ovšem pravda. :-)

Ale jen v případě, že se jedná o běžné čokolády vyrobené z praženého a přepracovaného kakaa s přídavkem cukru, mléka, ztužených tuků a éček. :-)

Tmavá čokoláda bez přídavku rafinového cukru má blahodárný vliv na náš organismus. :-)

O léčivých účincích čokolády věděli už naši předkové Mayové a Aztékové, kteří ji s oblibou využívali jako lék proti průjmům a kakaovým máslem ulevovali od popálenin.

V 17. a 18. století byla čokoláda k sehnání dokonce pouze jen v lékárnách a lékaři ji předepisovali při problémech s nespavostí, při horečce nebo problémy s trávením. :-)

Ženám se podávala jako podpůrná léčba po porodu. :-) 

Nyní si sama kladu otázky, kde se stala tedy chyba, když máme špatné svědomí při konzumaci čokolády? :-) Přece děláme něco pro své zdraví, tak proč mít výčitky? :-) 

Kouzlo tkví ve správném výběru čokolády!!! :-) 

 

Jak poznáte kvalitní čokoládu? :-)

Kvalitní čokoláda voní kakaem, rozeznáme v ní nejrůznější tóny chutí: ovocné, kořeněné, květinové. Má velmi jemnou konzistenci, ostrý lom (při lámání čokolády slyšíte křup), hedvábný lesklý povrch a rozplývá se na jazýčku. :-)

Jestliže chcete udělat něco pro své zdraví mléčnou čokoládu vyměňte za hořkou. Potom se můžeme bavit o léčivých účincích.

Opravdu nečekejte zázraky po konzumaci obyčejné mléčné čokolády. :-)) Ta Vám naopak dopomůže k nadváze a nepříjemným zdravotním potížím.

Hořká čokoláda se dostala právem na seznam super potravin spolu se zeleným čajem, lososem a borůvkami. :-) 

Doporučuji hlídat si množství konzumované čokolády, znáte pravidlo „všeho s mírou“.

I přesto, že je hořká čokoláda mnohonásobně lepší než mléčná, nebo dokonce bílá. Není rozumné se jí ládovat od rána až do večera. :-) Protože pořád obsahuje cukr a nasycené tuky!!

 

Co odlišuje zdravou hořkou čokoládu od zapovězené mléčné tabulky? :-)

Obsah kakaa, které v sobě obsahuje flavonoidy– rostlinné látky známé pro své antioxidační účinky. Ty jsou hlavní podíl na celém úspěchu.

Flavonoidy jsou podle vědců výborné v boji proti rakovině a srdečním chorobám. Bylo dokonce dokázáno, že jedna kostička hořké čokolády denně po dobu deseti let může snížit riziko infarktu či mozkové mrtvice.

Antioxidanty zlepšují paměť a ulehčují schopnost učit se novým věcem.

Upravují krevní oběh a Váš mozek se mnohem lépe prokrvuje. Můžete ji bez obav zařadit jakou součást zdravé svačinky (např. s kouskem ovoce).

 

Ovládl Vás strašák jménem stres? :-)

Já Vám radím dejte si kostku čokolády, zlepší Vám zaručeně náladu o 200%. :-)) Čokoláda vyvolává pocity štěstí a duševní pohodu. :-) 

 

Co Vám dále můžu poradit? :-)

Dopřejte čokoládu i svému tělu.

Proč? Protože působí blahodárně i na Vaše tělo.

Vyzkoušejte například čokoládovou masáž, uvidíte sami jak z takové masáže budete naprosto happy. :-) :-)

Pomůže Vám cítit se příjemně a dostane Vás do hluboké relaxace. :-) 

Zábal z čokolády bojuje proti stárnutí pokožky, odplavuje škodliviny z těla, zmírňuje celulitidu a má příznivý vliv na formování Vašeho těla.

 

Dovolím si vypsat Vám důvody, proč si zamilovat hořkou čokoládu:

- snižuje riziko srdečních a oběhových onemocnění.

- snižuje vysoký tlak.

-  může vyléčit i kašel.

- vyvolává pocity klidu, štěstí a zamilovanosti.

- zvyšuje postřeh a schopnost soustředění.

- má protizánětlivé účinky a tím posiluje imunitu.

- posiluje zuby a dezinfikuje dutinu ústní.

 

A co z toho vyplývá na závěr? Velký fakt, že kvalitní vysokoprocentní čokolády se opravdu bát nemusíte, protože zvládne opravdu zázraky. :-))

 

A ještě jedna rada na závěr: Čím více kakaa v čokoládě najdete, tím lépe pro Vaše srdce a cévy. :-) 

 

S láskou Katrin heart

 

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 34848
Měsíc: 887
Den: 22