Jdi na obsah Jdi na menu
 


Princess diaries II

8. 6. 2018

Proč jsem se rozhodla začít číst knihy v angličtině? Přišlo mi to super a po první zkušenosti to tak opravdu je!

Shlédla jsem několik návodů jak začít a jak postupovat. Prvním bodem jsem se řídila. Na prvním stupínku si musíme vybrat jednoduchou četbu jakou YA knihy jsou. Navíc je dobré znát příběh předem, mít knihu přečtenou v češtině. Pak to jde lépe, ale myslím, že zrovna u této knihy je celkem jedno - angličtina je zde velmi snadná.

Bohužel jsem nikde na internetu nesehnala první díl, tak jsem začala tím druhým. Vybrala jsem si tuto knihu proto, že i v češtině se čte snadno a tuto sérii jsem milovala, když jsem byla malá, nebo ve věku asi tak 13-14 let. 

bez-nazvu.pngNevím, jaké je to vydání, našla jsem si na internetu prostě tento ebook, ale je opravdu parádní! 

Kniha je totiž doplněna o ilustrace, které jsou perfektní! Hned na úvod mě dostal tento rodokmen a postavy v příběhu!

Ilustrace jsou skvělé a perfektně doplňují příběh. Navíc jsem si už od první četby.. tehdy asi před 14 lety, takhle ty postavy zhruba představovala. A jsem ráda, že jsem se celkem trefila!

Už se těším, co bude následovat, myslím, že pokud seženu ještě nějaký díl, tak si ho asi přečtu, ale nebudu po tom nijak zvlášť pátrat. Chci zkusit něco trochu těžšího. Neříkám, že se hned pustím do klasiky, ale tuto knihu jsem měla přečtenou asi za 2 hodiny (oběd, káva, snídaně a svačina), a nemám z toho až tak dobrý pocit. Ano, moje první kniha v angličtině, zkusila jsem si to a jsem nadšená, ale chce to něco pro trochu starší čtenáře.

Pokud někdo máte nějaký tip na knihu pro (začínajícího) čtenáře knih v angličtině, tak to uvítám s velkou radostí!

Nikys Booklover

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář