Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. dubna 2017 - Harry Potter a prokleté dítě

25. 10. 2017

Výsledek obrázku pro harry potter a prokleté dítě

Autor >> J. K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne
Originální název >> Harry Potter and the Cursed Child
Překlad >> Petr Eliáš
Žánr >> Divadelní hry, Fantasy
Vydáno >> v r. 2016
Nakladatelství >> Albatros
Počet stran >> 432
Obálka >> Duncan Spilling

Ne, že bych se ke čtení dostala až teď, to ne. Jen.. knihu jsem si chtěla koupit, hned co vyšla, ale věděla jsem, že ji dostanu k Vánocům, tak jsem si počkala (a stálo to za to!), přečtenou jsem ji měla vlastně skoro hned - jde to samo. První čtvrtinu jsem přečetla v letadle, do půlky jsem se dostala s krásným výhledem na moře a druhou polovinu jsem dočetla vlastně za odpoledne.

Obal knihy - jednoduchý, zajímavý, upoutal mou pozornost. Nejedná se o paperback - nejsem jejich zastánce, ani odpůrce. Nevyhledávám to. Když chci nějakou knihu a mají ji jako paperback, neváhám a kupuji. Znám lidi, kteří paperback odmítají a knihu si kvůli tomu nekoupí.

Příběh je zajímavý, na začátku je rozjezd trochu pomalejší, ale pak nabírá na obrátkách. Druhou polovinu jsem zhltla prakticky jedním dechem, nemohla jsem přestat (ale takhle to mám u většiny knih, takže co.. :-) ).
Harry, Hermiona a Ron začínají tam, kde v posledním příběhu končí - na nástupišti devět a třičtvrtě, kde se Harry loučí se synem Albusem, který odjíždí do Bradavic.
Přiznám se, že jsem byla zklamaná, že to tímhle skončí, ale naštěstí se tak nestalo! Hurá!

Albus vlastně vůbec nejde ve stopách svého otce Harryho. Není zařazen do Nebelvíru, najde si jen jednoho přítele a vůbec je předsvědčen, že se svým otcem nemá nic splečného.
Příběh nevykresluje atmosféru ani postavy tak, jak jsme byli zvyklí v předchozích dílech, což je škoda. Naopak dává tím spoustu prostoru pro naši představivost.
Je tam také spousta vtipných, i chytrých hlášek, které mě upřímně dost rozesmáli, když jsem si představovala, jak to představitelé říkají a jak se u toho asi tváří.
Nikdy jsem scénář vlastně nečetla, toto je můj první :-) Takže za mě dobrý. Jen zpočátku je obtížné se začíst do toho formátu, ale zvykla jsem si, hlavně díky příběhu.

+ proboha, je to pokračování Harryho Pottera! Chce to snad ještě nějaký plus?
+ úplně nový příběh
+ formát po začtení :)

- formát před začtením :)
- obraceč času - mají jeden OK, ale pak, když je to v příběhu nutné, se najednou objeví další obraceč? Bez obraceče času, by nebyl prostor na příběh, chápu, ale je to zbytečně zmatené! To, že díky obraceči zachránili Siriuse, dobře, OK, s tím souhlasím.. ale proč se tohle všechno děje v Prokletém dítěti?

= vřele doporučuji všem fanouškům Harryho, kteří se k tomu ještě nedostali, nemohou se odhodlat, nebo to mají na seznamu. A všem, kdo Harryho nečetli, doporučuji, aby začali od prvního dílu - stojí to za to!

I thought I was in love, but then he said he didn´t like Harry Potter.
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář