Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. září 2017 - Rosemary a její syn

15. 11. 2017

Rosemary a její syn

Autor >> Ira Levin
Překlad >> Veronika Volhejnová
Originální název >> Son of Rosemary
Série >> Rosemary (2.)
Žánr >> Světová ltieratura, thriller
Vydáno >> 2016
Nakladatelství >> XYZ
Počet stran >> 240

Neuvěřitelně jsem se těšila na pokračování o Rosemary. Chtěla jsem.. ne, musela jsem prostě vědět, jak to nakonec dopadne s ní, s jejím životem a jak je to s jejím synem "Andym".
Jen co jsem dočetla první díl, tak pár dní poté, až jsem to všechno vstřebala (to prostě dělám - musím si od knihy trochu odpočinout), tak jsem si hned od Martinus.cz objednala druhý díl. S krásným přebalem. Paperback. Voňavý!
Ano, prostě a jednoduše .. čichám ke knihách - protože nic tak nevoní, jako knihy (ano, trochu jako Rory Gilmore)!

Začátek knihy byl typicky Levinovský - barvité vyprávění a popis absolutně normálních, až nudných, věcí. Pak, když se děj konečně rozjel, bylo to fajn. Mělo to rychlý spád a přečetla jsem to za jedno odpoledne.
Nicméně mi přímo vadil vztah Rosemary a Andyho - jako matka a syn se rozhodně nechovali. Kdyby mi dal někdo přečíst úryvky, kde se vyskytují vedle sebe, tak si myslím, že ona je do něj zamilovaná, ale nechce s ním být a on ji chce dostat. TOHLE přece není vztah matky a syna!
A celkově všechno mi přišlo až moc pohádkové - na to, že je to vlastně horor, to bylo "dětské" čtení. Rosemary se všechno daří, všichni ji zbožňují, ona všem hned v první chvíli všechno věří.

A konec? Takový jsem teda nečekala. Skoro bych řekla, že si ho autor vynutil, protože neměl o čem psát. Trochu mě zklamal, ale byla to jedna z možností, kterou jsem předpokládala už na konci prvního dílu.

Bylo to všechno skutečné, nebo se to odehrálo jen v její hlavě? Čtěte a dozvíte se to!
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář