Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představuji se

31. 10. 2022

Dobrý den, dovolte abych se představil. Jsem jen takový skromný živnostník okresního formátu. A leccos snesu - ať se o mně mluví a píše třeba i negativně, hlavně, že se o mně ví. A ví o mně i ten úplně nejvyšší a má mě rád.

Základem mého podnikání je najít nějakou ruinu a získat vyjádření okolo bydlících, že by se to mělo místo rekonstrukce zbourat. Pak stačí nějakým způsobem koupit pozemek, nějak to zařídit, aby se do věci nestihli vmontovat památkáři, a ruina jde k zemi. Na pozemku postavím nebo slíbím postavit něco, co jakožto nevystudovaný (ani jsem s tím nezačal, na hlouposti nemám čas) architekt a urbanista sám uznám za vhodné. Je to moje a s nějakou koncepcí rozvoje ať si trhnou nohou.

Takže když tepličtí nechali zpustnout zimní halu, postavil jsem místo ní jeden z mnoha zdejších supermarketů a aby se neřeklo, s lanovým centrem na střeše. Když na jednom náměstí chátraly dva historicky cenné domy, postavil jsem místo nich obchodní centrum - druhé na tomtéž náměstí. Po všech stránkách slabší než to první, ale zato s kasinem. Na tomtéž náměstí postavím superluxusní hotel (ve městě s dostatečnou kapacitou ubytování a se dvěma chátrajícími historickými hotely) pro Číňany, kteří sem určitě jednou začnou jezdit. Historicky cennou budovu lázní zbourám a o kousek dál postavím její repliku. Zboural jsem rozpadající se městské lázně, abych uvolnil místo pro krásný hotel, a jednou, až se mi bude chtít a budu na to mít, ho možná taky postavím. Já vím, že tady zatím mohl být park nebo cokoli jiného, ale holenkové, už je to letité rumiště moje a moje zůstane! Obestavěl jsem své skromné rodinné sídlo vysokánskou zdí, abych se na to rumiště nemusel přes ulici koukat.

A vy se divíte, že jsem dostal od Nejvyššího státní vyznamenání? Třeba si pukněte závistí - stačilo před lety nalít pár korun do jeho volební kampaně a metál je můj!

---

Tak takhle nějak by mohla vypadat zpověď jednoho letošního vyznamenaného, kdyby mu učitel Harryho Pottera Severus Snape podal Veritasérum. Na obhajobu našeho developera řekněme, že cokoliv postavit s památkáři za zadkem je dnes z legálního hlediska s čistým štítem téměř nemožné, takže Teplice vypadají, jak vypadají, a koncepci ztratily snad už někdy s rozpadem Rakouska-Uherska. O to větší sranda jsou vize o luxusní hotelové klientele - zatím nejvyšší VIP hosté se tu během covidu spokojili s hotelem Prince de Ligne.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář