Jdi na obsah Jdi na menu
 


Open season aneb už zase můžeme

19. 5. 2013

 

Open season aneb už zase můžeme

dvur--2-.jpg

Po každé takové akci, jako je Zavírání sezóny v Chrudimi nebo její otevírání ve Dvoře Králové, si říkám : bylo to naposledy, příště už nepojedeme. Asi je to taková ta touha po tom nejsprávnějším využití vlastního času (vždyť je to vlastně pořád stejné a času je tak málo), která vždycky nakonec prohraje bitvu odhodlanosti s váhavostí, co kdyby nám něco strašně důležitého uteklo a my jsme si to potom vyčítali. Zatím tedy pořád jezdíme na obě uvedené akce a vždy jsme nakonec nadšeni. Rok od roku je ale pro nás méně a méně důležité to fyzično – co nakoupit, co prodat, jaké byly novinky, kolik bylo kupujícíh a podobně. To opravdu podstatné a důležité je to zákulisí, rozhovory kaktusářů se sukulentáři (sem tam i nějaký ten cibulář, tilandsiář, dřevíčkář či alpinkář), cestovatelů se zápecníky, experimentátorů s klasikáři a tak podobně. Co je kde nového, co kdo plánuje, co se komu podařilo. Vzhledem k našemu věku také trochu ty rodinné či zdravotní starosti, ale i o tom ten život je.

My se snažíme obě tyto akce proměnit v takové malé expedice, kdy promyslíme, naplánujeme a pak i realizujeme určitý rozmanitý program, poskládaný z návštěv několika sbírek a několika místních zajímavých botanických lokalit. Takové to „pro každého něco“, aby každý účastník naší expedice si přišel na své. Nemá smysl vyjmenovávat právě tu naši letošní cestu do Dvora se všemi jejími zastávkami, ale bylo to velmi úspěšné. Nejsou ani důležité přivezené konkrétní nové kytky, spousta fotek z přírody i ze setkání s kamarády, ale ty nehmotné (ale o to důležitější) zážitky, pocity a okamžiky, na které se bude příjemně vzpomínat.

Pozdravili jsme se se s velikým počtem známých, kolegů i přímo kamarádů, obdrželi jsme jedno umělecké dílo (Dáma s několika sukulenty a lysinou), připili jsme na zdraví přítomných i nepřítomných kolegů, strávili jsme noc s kostlivcem (anatomickou pomůckou ve školní třídě), navštívili jednoho nového pěstitele a při tom všem jsme také OTEVŘELI LETOŠNÍ SEZÓNU.

Takže teď už opravdu můžeme pěstovat na plné obrátky. Přesadil a vyletnil jsem dnes kde co a s nadějí jsem vše podlil dešťovkou. V podvečer přišla bouřka s přívalem vod, větrem i několika kroupami. Inu – sezóna je zahájena. J.

Více fotografií najdete ve fotogalerii Otvírání sezóny ve Dvoře Králové 2013

 

Náhledy fotografií ze složky Otvírání sezóny ve Dvoře Králové 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář