Jdi na obsah Jdi na menu
 


A co potraviny ?

Už Svatá Hildegarda z Bingenu napsala, že konzumace vepřového masa není vhodná ani pro zdravé a už vůbec ne pro nemocné lidi. Zdůvodnila to tím, že kyselé látky ( tím měla na mysli kyselinu močovou ), které toto maso obsahuje ve velkém množství, škodí kloubům v lidském těle. Navíc obsahuje velké množství purínů, které způsobují dnu. Prase se totiž nepotí, proto škodlivé látky zůstávají v jeho těle  - ( mase, kostech, kůži ) a ty pak lidé konzumují v párcích, klobásách, ovarech, pečeném mase atd.. Čím více vepřového masa jíte, tím více Vás v pozdějším věku bude bolet páteř a klouby.

Všeho s mírou.

Neříkám, že když si dáte 1 klobásu za týden a jinak budete jíst zdravě -  hodně zeleniny, jablek, luštěnin, 2-3x týdně rybí maso, drůbež, občas králíka, mořské řasy, celozrnné ( 5 a více zrnné ) pečivo, ořechy a semínka atd..., tak zdravá strava bude převažovat a můžete si nějakou tu neřest dopřát.

Někdo možná namítne, že jsem zapomněla napsat mléčné výrobky. Ty jsem záměrně vynechala, protože s jejich konzumací má hodně lidí velmi špatné zkušenosti - ( obsahují kasein ) - látku, která v těle člověka způsobuje zahleňování a to např. : v dutinách hlavy, průduškách a plicích, žaludku, u žen v gynekologických orgánech - ( tady vznikají tvrdošíjné, gynekologické výtoky, které nelze odstranit žádnou chemikálií ( tabletkou ), ale pouze totálním vynecháním všech mléčných výrobků a cukru. Sama mléčné výrobky nejím více jak 20let a žádné gynekologické ani jiné zdravotní problémy díky tomu nemám.

Až se Vaše tělo od těchto hlenů vyčistí, pak tyto problémy navždy ustanou. Pokud s konzumací začnete znovu, vše se vrátí do starých kolejí. Tyto problémy se týkají převážně lidí studeného typu.

Opět to samé platí jako u uzenin a masa. Pokud si dáte 1 jogurt za 14 dní, tělo se za dalších 14 dní vyčistí od tohoto hlenu a nezpůsobí žádné velké problémy. Ten kdo jí denně nejméně 1 jogurt nebo sýr nebo cokoli z mléka po dobu delší jednoho roku, ten časem přijde k velkým zdravotním problémům. Nezmínila jsem se o tom, že u někoho mléčné výrobky způsobují zácpu tak velkou, že se vyprazdňuje pouze 1x týdně. Takový člověk si zadělává na rakovinu střev.

Zácpu odstraníte konzumací  ( ve vlažné vodě namočených mletých lněných semínek ), která nabobtnají a v těle člověka zvětší objem stolice. Vznikne jakýsi kartáč, který ze střev po nějakém čase ( vymete ) všechny nalepené usazeniny. Do cca 30 - 50ml vlažné vody dejte 2 vrchovaté polévkové lžíce mletých semen. Užívejte nejlépe 2x denně - ráno a večer ve stejný čas. Budete chodit pravidelně 1-2x denně.

A navíc - lněná semínka a hlavně semínka neloupaného sezamu obsahují daleko více využitelného vápníku, než mléčné výrobky. Mletá semínka lnu koupíte v každé drogerii Dm.

Další problematickou surovinou je cukr. Víte, že kdysi se prodával v apatikách na příděl stejně jako jed.?Je to až neuvěřitelné, jak dříve byli lidé sečtělí a vážili si svého zdraví a jak dnes, v moderní době plné všech možných vymožeností jsou lidé jakoby slepí a hluší.

Cukr navíc působí velice negativně na nadýmání a gynekologické výtoky. Kvasinky candida, které se živý cukrem mají výborné podmínky k rozmnožování a proto, pokud má někdo tyto problémy, měl by ze stravy úplně vyloučit i cukr. Ten se dá nahradit  např. rýžovým sirupem, který neobsahuje žádný cukr, ale je konzistencí a sladkostí podobný medu. Dostupný je v prodejně Her-Bio v Plzni ulici v Šipce 8, nebo v bylinné lékárně v Tylově ulici.

Cukr v jakékoli podobě ( včetně medu ) je akceptovatelný pouze v malých zanedbatelných dávkách. Zbůsobuje totiž překyselení krve, ale i tkání a všech orgánů ( a tím otravuje naše celé tělo ). Aby organizmus ( člověk ) mohl žít, musí mít jeho krev správné pH. Pokud je krev moc kyselá, ( díky takovým potravinám jako je cukr ) musí tělo použít vápník na neutralizaci těchto kyselin. Pokud tělo nepřijímá stravou dostatek vápníku, mozek dá příkaz k uvolnění vápníku z kostí. Pokud křekyselení trvá delší dobu, dochází k odvápnění kostí a vzniká tzv. osteoporoza. Někdy je v tak vysokém stadiu, že se kosti lámou sami, pouhým mírným zatlačením na končetinu ,( kost )...

Pokud chybí vápník, který by mohl kyselost zneutralizovat, nastává smrt.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mléko a mléčné výrobky

(Eva, 16. 7. 2019 21:09)

Když jsem se na paní Hanu obrátila kvůli bolavým kloubům, dostala jsem k astrálnímu léčení a čajové bylinné směsi ještě několik zásadních výživových rad. Jednou z nich bylo z jídelníčku zcela vyloučit mléko a mléčné výrobky. Trvalo mi několik dní, než jsem byla tuto informaci ochotná přijmout a zpracovat, ale nakonec jsem to dokázala. Nyní se cítím mnohem lépe nejen na těle, ale mám dobrý pocit i z toho, že jsem udělala eticky správnou volbu. A už se také nebojím deficitu živin, mléko a výrobky z něj jsou ve stravě nutričně i chuťově nahraditelné. Děkuji.

Mléčné výrobky

(Jirka, 11. 7. 2019 12:19)

Po skoro ročních problémech se stolicí a vyprazdňováním jsem na doporučení paní Tremlové z jídelníčku vyřadil mléčné výrobky i přes to, že jsem je měl lékaři doporučené. Teprve poté, kdy jsem kefíry, jogurty atd. nejedl, se moje vyprazdňovaní dostalo do pravidelnosti a bez bolesti. Děkuji paní Tremlové za její rady a péči.

Změna jídelníčku

(Bára, 24. 5. 2018 11:28)

Když mi paní Tremlová poslal dietu, teprve jsem se zamyslela nad tím, co všechno jím. Došlo mi, že z toho co jím, žije moje tělo a tak bych o měla více dbát. Cítím se mnohem lépe. Děkuji

Účinná úleva od bolesti

(Eva Konvalinková, 10. 4. 2018 18:12)

S klidem mohu potvrdit slova paní léčitelky, že při vynechání nebo značném omezení konzumace mléčných výrobků a uzenin dojde k rychlé úlevě od dlouhodobých bolestí kloubů dolních končetin a páteře. Je však nutné vytrvat a nahradit původní jídelníček větší pestrostí stravy živé: čerstvé ovoce, zeleninu, různé oříšky, pokud nemáte potravinovou alergii, naklíčenými semínky a omezit příjem světlého pečiva.Mně bylo pomoženo.