Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vegetarian & vegan

Příspěvky

Mexické batáty s avokádovým Aioli

17. 2. 2021

Mám ráda mexickou kuchyni, ale zase nemusím nic, co by mi po konzumaci přeštelovalo trávicí ústrojí. Pro dnešek jsem zvolila lehce pikantní recept, jehož největším ohodnocením je dvojité si přidání od mé maminky. Ona totiž zásadně razí heslo „Zlatá česká kuchyně“ a čemukoliv jinému věnuje více než nedůvěřivý, ba přímo pohrdlivý pohled. Na druhou stranu je to ideální testovací strávník, protože co chutná jí, můžu předložit komukoliv.

Nespornou výhodou tohoto receptu je, že vám jeho příprava nezabere moc času a zvládne ho i člověk, který se do kuchyně dostává jen čirým omylem, když zabludí cestou do ložnice.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vegetarian & vegan | Komentářů: 0

Couscous s cherry rajčátky a Fetou

16. 2. 2021

Kde jsou ty časy, kdy byl couscous jen tradičním pokrmem severoafrické kuchyně … Couscous už dávno patří k běžnému jídelníčku i u nás v Evropě, lze jej připravit na tisíce způsobů a nikdy nezklame.

Dnes nabídnu recept, který je nejen velmi rychlý, ale navíc skvěle chutná. Můžeme tak mít rychlý lehký oběd nebo večeři, případně snack do kanceláře. Suroviny jsou určeny na 2 velké či 3 průměrné porce.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vegetarian & vegan | Komentářů: 0

Zkaramelizovaná dýně Hokkaido s citronovým jogurtem

3. 10. 2020

Dýňová polévka si našla konečně cestu i do české kuchyně a skuteční znalci si k dobarvení chuti neodpustí olej z pražených dýňových semínek. Ne nadarmo se mu u nás říká černé zlato Štýrska, je to nejen ohňostroj pro chuťové pohárky, ale zároveň i lék z Boží apotéky. Snižuje krevní tlak a pomáhá předcházet srdečním onemocněním.

Se zlatavým podzimem je možné zakoupit nespočet druhů dýní, já pro dnešní den sáhnu po Hokkaidu, které lze využít bez loupání a má výraznou barvu i jemnou chuť. A protože to chce změnu, tak místo polévky uděláme zkaramelizovanou zeleninu, kterou lze podávat jako hlavní chod, případně jako přílohu k masu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vegetarian & vegan | Komentářů: 0