Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cenná zkušenost

Slavoj Podolí - Union Vršovice 1:??  (nevím, fakt jsem to nepočítal)

gól: Nelinka

Slavoj Podolí - Union Vršovice 1:??

 

Druhé volno uprostřed týdne jsme využili k přátelskému utkání. Po delším čase jsme si pootočili hřiště o 90° a vyndali míče č. 5, abychom si opět vyzkoušeli hru na velké hřiště. K dispozici jsme měli hřiště s přírodní trávou, takže jsme vlastně na ní zažili svou premiéru a dali i první gól do velké brány na přírodní podolské trávě (a že stál za to wink).

Dnes nebudu popisovat jednotlivé akce, za prvé jsme jich tolik zas nepředvedli laugh, ale především o výsledek nám trenérům moc nešlo. Vršovičtí přijeli s velkým množstvím hráčů ročníku 2005, a bylo to samozřejmě znát.

Účel tohoto zápasu byl jednoduchý. Musíme si postupně zvykat na velké rozdíly mezi malým a velkým fotbalem, nejenom co se týká velikosti hrací plochy a míče, ale v postavení hráčů, zajišťování prostorů, ofsajdových pozic a tak dále. To nepřijde ze dne na den a každá další zápasová zkušenost je k nezaplacení. Kluky jsme dnes postavili před nelehký úkol a rozhodně nás nezklamali. Snažili se hrát kombinačně i pod tlakem soupeře, několik akcí bylo velmi pěkných. Někdy děláme zbytečně školácké chyby, ale to se odnaučíme. To, že nám o rok starší a dvě hlavy vyšší hráč uteče od půlky a jde sám na gólmana, vůbec neřeším, takové góly mě netrápí. Velmi mě potěšila bojovnost, kdykoliv jsme dostali gól, vzali jsme míč, postavili ho na půlku a dál jsme bojovali, jako by šlo o výhru. Zaslouženou odměnou byl náš gól z kopačky Nelinky, dalekonosná střela zapadla přesně na zadní tyč. Jen škoda, že jsme nevyužili i další šance. Speciální pochvala pro Jonyho, který je dokonce o dva roky mladší než soupeř a vedl si opravdu skvěle.

Oproti předchozím přátelákům jsme se opět zlepšili, už se tolik nesbíháme k sobě, umíme dát delší přihrávku, jsme silnější v soubojích. Fanoušky prosíme o trpělivost, jdeme postupnými krůčky, a ještě nám to bude chvíli trvat. Ještě nám zbývá měsíc mistráků na malé hřiště, takže se úplně „velkému“ fotbalu věnovat nemůžeme. Ale tento tým je pracovitý a příští sezonu porosteme výkonnostně rychle nahoru. Za sebe jsem přesvědčen, že do dvou let s námi tento vršovický tým bude mít daleko větší problémy.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 155902
Měsíc: 3366
Den: 85