Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krátká informace o Clan War

Pár informací o cw

Přátelé, vzhledem k tomu, že se v chatu občas objevují příspěvky hodnotící ne vždy vydařený průběh cw, rád bych zde uvedl pár informací.

Za vítězství v cw obdrží klan 30 bodů do hodnocení, za prohru obdrží body, dle postavení v tabulce. Při skóre 500 a více je to stejných 30 bodů, při skóre nižším se za prohru tyto body snižují a například při skóre do 100 bodů (100 pohárových bodů v hodnocení klanu) je za prohru jen mínus 6 bodů do hodnocení týmu.

Je tedy důležité pohybovat se ve skóre nad 500, abychom měli stejný počet bodů za prohry a výhry.

ALE. Pokud nepatříte mezi tak 10 nejlepších týmů hry máte vždy 1/2 výher a 1/2 proher. VŽDY !!! A je jedno kolik uděláte killů. Vždy je to půl na půl. Neboli i když uděláme 5 rekordů a výher po sobě, stejně vždy pak prohrajeme se super týmy a nelze se dostat nad 50% výher.

Význam má v zásadě jediné. Snažit se v případě možné výhry udělat více než 7000 killů a získat tak solidní bednu, nebo ještě lépe 15000 killů a získat max. bednu. Za více killů již žádná další není.

Vím, že není hezký pohled na 4 prohry po sobě, ale kromě psychologického efektu, že jsme v TOP 100 je to vlastně jedno. Pokud nespadneme pod 500 bodů a při výhrách děláme 7000 (či lépe 15000) killů, tak je to jedno. Vždy budeme mít pouze 1/2 výher. Takže po 4 prohrách dostaneme slabší soupeře a uděláme zas 4 výhry. Někdy mi totiž přijde, že někteří klanovci mají dojem, že je možné pravidelně vyhrávat. Tak není. Pouze v 1/2 bitev.

Také se v chatu někdy objevují informace typu - podívejte se jak jsou vyrovnaným klanem. Tady bych doporučil podívejte se do tabulky nejlepších klanů. Vyrovnané jsou pouze pravidelně recyklované klany s limity killů - ale to je popsáno níže. Žádný "pravidelný" klan jako my vyrovnaný není. A pokud narazíme na klan, který dělá 2x více killů, nežli je náš rekord, je daleko lepší dát si oddych a nabrat síly do další cw, než se za každou cenu hnát jako šílení za jednou malou bednou, z které vypadne 5 diamantů. Dělají to tak všechny nerecyklující se klany.

 

A teď shrnutí

Je důležité - mít na klanovém skóre přes 500 bodů

Je důležité při výhrách dělat nad 7-15 tis. killů.

Dále je důležité - ve vyrovnaných bitvách zapojit celý klan a s pomocí týmového ducha se pokusit urvat další rekordy, jelikož tyto vyrovnané bitvy zocelují klan jako nic jiného a přispívají ke skvělé klanové kondici a atmosféře v klanu.

Je částečně důležité - moci se jako klan chlubit, že jsme v TOP 100

Není důležité - rvát se o malou bednu

Není důležité - při jasné prohře sypat velké množství killů, daleko lepší je dát týmu oddychovou pauzu a připravit se na další cw.

Není možné - dělat více jak 1/2 výher (tedy pokud nejste nejlepší klan světa)

 

Mějte prosím na paměti, že jsme docela normální parta lidí, kteří chodí do práce a ne vždy má každý čas. Proto jsme tým, aby hráli Ti, kteří mohou a Ti druzí je zastoupili zase jindy. Také velká část z nás pracuje na směny. Vždy budou období velkého propadu výkonů. Nejen teď v předvánočním shonu, ale to samé nastane, jakmile se v březnu a dubnu oteplí a všichni vyrazí makat na ty svoje zahrádky. První teplý jarní víkend na jaře a uvidíte, jak to se skóre zamává.

 

Jinak existuje možnost, jak počet výher navýšit. Dělá to velká část klanů, včetně drtivé většiny těch v TOP100. Z českých klanů to dělá pravidelně např. Czech Legion (ta má 4x do roka nový klan). Jedná se o to, že při dosažení určitého skóre, se klan rozpustí a založí se nový, aby jste neustále hráli jen proti slabším týmům. I my, když jsme vznikli, tak jsme měli asi 20 výher v řadě, než jsme postoupili a dostali silné soupeře.

 

Jaké má toto řešení neustálé recyklace týmu výhody a nevýhody?

Výhodou je 100% výher, tj. cca 30-40 dia týdně navíc.

Na druhou stranu 30-40 dia není takové množství při Vašich výdělcích za týden, aby bylo možné toto označit za důležité. Je to cca 10% toho, co vyděláte.

A nevýhody. Mně osobně připadá na klan, co chce mít jméno ve hře, docela slabošské, neustále se recyklovat, jen abych mohl vystřílet malé a nováčkovské klany a v momentě, kdybychom měli dostat silnějšího soupeře, tak ze hry odejít, rozpustit se a založit nový klan. Jsme přeci jen rytíři, ne?

Jméno klanu a jeho klanové skóre přitahuje dobré hráče a nováčky, kteří chtějí něčeho dosáhnout. Klan, který sice hraje skvěle, ale má třeba 60 bodů týmového skóre nikoho nepřitáhne.

V momentě, kdy víte, že všechny cw s přehledem vyhrajete, upadá týmový duch, nikdy se o vítězství nemusíte rvát a z klanu se stane jen soubor neznámých jmen. Tyto klany také mají v drtivé většině nastaven limit killů za cw, jelikož pro takovýto klan je mimo výher důležité dosahovat pravidelně na konkrétní level bedny. Neboli - 100% vítězství, pokaždé daný level beden, ale jinak soubor jmen a nikoli klan, který by byl zároveň TÝMEM. Při nesplnění limitu pak okamžitý kick a doplnění jiným bezejmenným hráčem. A pravidelná recyklace klanu - samozřejmě.

Prozatím u nás v klanu panuje názor (a je to i názor velitele), že raději obětujeme těch pár desítek dia týdně, poněvadž je pro nás důležitější naše jméno a stmelený kolektiv v týmu, kde se komunikuje a táhne za jeden provaz. A hlavně vnímáme náš klan jako rodinu hráčů, nikoli jen jako soubor jmen, kde rozhoduje jen nastřílení nastaveného limitu.

Je na každém, jakou variantu zvolí. Zda být v klanu, kde hráči spolu kamarádí, komunikují a radí si, velitel stále něco nového vymýšlí, nebo je pro Vás důležitější 100% výher, nastavené limity (aby vždy byl dosažen konkrétní level batlepacku), ale jinak jste v klanu, kde nikdo nikomu nic neporadí, každý si hraje jen to svoje "na svém písečku" a vy jste jen jedno ze jmen na soupisce a to jen do doby nesplnění limitu. Pak jdete zas o dům dál.

 

A jen pro představu, kolik obnáší bedny za klanové výhry

  0-1000 killů 1-3 tis. killů 3-7 tis. killů 7-15 tis. killů nad 15 tis.

Velká bedna

diamanty

5-10 10-20 15-30 20-40 25-50

Velká bedna

cointy

25-50 tis. 50-100 tis. 75-150 tis 100-200 tis. 125-250 tis.

Velká bedna

power-upy

5 10 15 20 25

Malá bedna

diamanty

1-2 2-4 3-6 4-8 5-10

Malá bedna

cointy

5-10 tis 10-20 tis. 15-30 tis 20-40 tis. 25-50 tis.

Malá bedna

power-upy

1 2 3 4 5