Jdi na obsah Jdi na menu
 


workshopy a jiné akce

snimek-obrazovky-2024-03-10-185120.png

níže najdete ke všem uvedený akcím stručný popis:

 

TÉMATICKÉ NEDĚLNÍ DVOUHODINOVKY s Lenkou

Cvičíme vždy v čase 9:30 - 11:30. Cena 350 Kč.


UVOLNI HORNÍ ČÁST ZAD s Lenkou nejbližší termín 24. 3.

  • dech, automasáže, protažení, relaxace... aby horní část zad nebolela

ZDRAVÁ NOHA A FUKČNÍ STŘED TĚLA s Lenkou termín bude upřesněn

  • od chodidel až k silnému středu těla

UVOLNI SVÁ BEDRA s Lenkou termín bude upřesněn

  • jemné cvičení se zaměřením snížit napětí v oblasti beder a probudit střed těla k aktivitě

CVIČENÍ MAMINEK A DCER s Lenkou termín bude upřesněn

  • hravé cvičení chodidel, kruhový trénink, tanec, cvičení na míčích a trocha jógy 

 


WORKSHOPY s Lenkou

Pro ty, kteří si chtějí domů odnést zásobník cviků, jsou sobotní workshopy, které probíhají v čase buď 9:00 - 12:00 nebo 15:00 - 18:00. Tyto akce jsou rozdělené na praktickou a teoretickou část. Zpravidla hodinu cvičíme, hodina teorie u kávy a hodina cvičení s možností poznámek do skript.

Cena je 600 Kč a v ceně je menší občerstvení a káva - platí pro sobotní workshopy.

PÁNEVNÍ DNO termín bude upřesněnimg_20230209_045602.jpg

  • Tento workshop je určen výhradně ženám. Probereme trochu teorie, abychom pochopily souvislosti, dotkneme se témat jako je inkontinence a hlavně nás čeká hodně praxe. 

FUNKČNÍ STŘED TĚLA nejbližší termín 10. 2.

  • Naučíme se, jak zapojit břicho nejen při cvičení, ale také při běžných aktivitách. Rozebereme nejvíce propagované cviky na střed těla (prkno, zkracovačky...) a ukážeme si k těmto cvikům alternativy. V teorii se podíváme na to, jak náš střed těla funguje nebo spíše jak by fungovat ideálně měl a co proto můžeme udělat.

JAK NA CHRONICKÉ BOLESTI ZAD nejbližší termín 9. 3.

  • Když bolest zad trvá dlouho (více než několik týdnů), můžeme ji nazvat chronickou. Jaký je rozdíl mezi akutní a chronickou bolestí zad? A jak se liší přístupy řešení? Na workshopu si ukážeme, jak lze bolesti zmírnit, jak cvičení podpořit správné držení těla (které je často jednou z příčin problémů s pohybovým aparátem) a řekneme si, jaké jsou další možnosti při řešení takto vleklých potíží.

istockphoto-1372597649-612x612.jpg

O DECHU nejbližší termín 10. 2.

  • Správně vedený dech může naše tělo i mysl relaxovat, aktivovat svaly středu těla, může pomoci při řešení problému s pánevním dnem, refluxem ale i při řešení bolesti zad. Budeme rozhýbávat hrudník, vyzkoušíme si několik dechových cvičení a hlavně se naučíme správný dechový stereotyp.

​POHYBEM K VNITŘNÍMU KLIDU nejbližší termín 9. 3.

  • Při cca třicetiminutové přednášce se budeme snažit pochopit, jak se psychika a tělo vzájemně ovlivňují (s důrazem převážně na napětí v těle). Zbytek workshopu bude praktický. Zkusíme si relaxaci, automasáž, ale věnovat se budeme i dechu a síle středu těla, která je podporou pro větší odolnost fyzickou i psychickou.

POHYB A CVIČENÍ PO PORODU termín bude upřesněn

  • Tělo ženy prochází v době těhotenství mnohými změnami. Pro některé je návrat těla do původní formy po porodu celkem přirozená věc, jiné i několik let po porodu cítí, že není vše tak, jak by mělo být (jak by si přály, aby bylo). Nejčastěji maminky trápí bolesti zad, inkontinence, diastáza, jiné držení těla a to vše se dá ovlivnit cvičením. 

       AKCE PRO DĚTI S LENKOU 

 HRAVĚ, ZDRAVĚ A SPOLU: NOHA nejbližší termín 18. 2., cena 300 Kč (v ceně cvičebníček)

footstar-massage-ball-for-plantar-fasciitis.jpg

  • Pokud mají děti ploché nohy, vadné držení těla nebo jiné obtíže s pohybovým aparátem, bylo by vhodné zařadit do běžných dní cvičení. Cílem této lekce je nabídnout rodičům návod, jak s dětmi hravě procvičit chodidlo a tím podpořit správnou funkcí chodidla. Na lekci cvičí rodiče s dětmi a domů si odnášejí cvičebníček.

SPORTOVNÍ ODPOLEDNE pro děti cca 6 - 13 let nejbližší termín 11 2., cena 200 Kč

  • Děti se mohou těšit na míčové hry, opičí dráhy, jógové protažení nebo cvičení chodidel zábavnou formou. Na akci bývají dvě lektorky a díky tomu se můžeme dělit do dvou týmů a děti si tak často mohou volit mezi aktivitami (například fotbal / tanečky nebo přehazka / kruhový trénink)

PRINCEZNOVSKÝ BÁL pro holčičky cca 4 - 8 let nejbližší termín 28.1.

cena 300 Kč (v ceně je materiál na tvořivou dílničku)

  • Akce je určena pro holčičky, které si rády tančí a líbí se jim tématika princezen. Budeme tančit, zdolávat opičí dráhu, ale také vyrábět (někdy vějíř, jindy škrabošku...). Čeká nás 1,5h organizovaného programu a 30 min. si děti mohou vyhrát ve velké tělocvičně, kde jsou k dispozici odrážedla, míče a různé cvičební pomůcky. Rodiče mohou čekat v kavárně, která je součástí areálu nebo se zapojit do programu.

WORKSHOPY A PRODLOUŽENÉ LEKCE s Verčou

Vždy neděle 9:30 - 11:30, cena 400 Kč

ZÁKLADNÍ JÓGOVÉ POZICE nejbližší termín 14. 1.

  • Na prodloužené lekci si probereme základní jógové pozice a přechody mezi nimi podrobněji, než většinou stíháme na kurzech. Bude tedy i prostor pro individuální nastavení, protože u každého z nás vypadá daná pozice jinak. Řekneme si, na co se zaměřit, pokud se v pozici necítíme pohodlně, případně vybereme jinou variantu dané pozice nebo pozici podobnou.

RUKA nejbližší termín 11. 2.

  • Nejen na jógových lekcích jsme často v opoře o horní končetiny – pozice kočky, medvěda, psa hlavou dolů, prkno. Pracujeme rukama, ať už s různým nářadím nebo na počítači. Mnoho z nás trápí bolesti zápěstí, karpálních tunelů, loktů... To vše se pak propisuje i do nastavení ramen, lopatek, krku i hlavy a může vést k jejich přetížení a bolesti. Stejně jako chodidlo, bereme často naše ruce jako samozřejmost, a nad jejich pohybem moc nepřemýšlíme. Na workshopu si řekneme trochu o anatomii horní končetiny a o jejích pohybech. Naučíme se ruce vnímat, relaxovat i posílit.

JAK SE NESTRHNOUT NA ZAHRADĚ nejbližší termín 10. 3.

  • Nejen jaro vybízí k práci na zahradě. Většinou se nám nakupí jeden druh práce, a v zápalu si ani neuvědomíme, že půl dne děláme stále dokola jeden pohyb. Večer jsme pak celí rozlámaní. Bolí nás ruce, nohy a téměř vždy bedra. Na workshopu si řekneme, na co se zaměřit, jak ideálně držet základní zahradní nářadí a jak si případně pomoci, když už to přepískneme a něco nás začne bolet. Nebude samozřejmě chybět ani cvičení, protože i do práce na zahradě se dají zakomponovat některé jógové pozice.

NOVĚ HRAVÁ JÓGA PRO RODIČE S MÍŠOU:

joga_rodice_deti_brezen.jpg



Pokud Vás konkrétní akce zaujala a chcete být mezi prvními, co se dozví termín konání, napište email dolezalovalenka@centrum.cz. Akce jsou pořádané od minimálního počtu přihlášených 4 a maximální počet je 8. Pokud máte například kolem sebe známé se zájmem o stejnou akce a jste schopni dát dohromady minimální počet, tak napište a můžeme vymyslet termín jen pro vaši skupinku.