Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava 2021

24. 9. 2021

   Letošní zářijová výstava exotického ptactva, holubů, drůbeže, králíků a dalšího zvířectva se opravdu vydařila, a to nejen co se počasí týkalo.

 

   Celkem zde vystavovalo 52 vystavovatelů na jejichž chloubu se v průběhu dvou dnů přišlo podívat více než 500 dospělých a téměř skoro stejný počet děti. Návštěvníci zde mohli obdivovat účastniky a vítěze bodové výstavy výstavních andulek a výstavních zebřiček, k vidění dále byli  papoušci všech barev a velikostí, pozoruhodný lori mnohobarvý i drobní astrildové. Na své si přišli chovatelé holubů, drůbeže i králíků. Za pozornost rozhodně stála i výstava bažantů včetně majestátního bažanta ušatého.

 

   Mnohé z vystavovaných jedinců bylo možno zakoupit přímo z výstavních kleci a voliér, dále byl k dispozici specialni prodejní pavilon. Každý zájemce si tedy mohl odnést andulku, korelu, rozelu, žebříčku, chůvičku, ale i třeba ptáčka, kterého v Superzoo rozhodně neuvidíte. A k němu zrní, sepiovou kost, případně i pěkný  přepravní box, pokud ho nechtěl odnášet v papírové krabici, která byla také samozřejmě k dispozici.

 

   Prodej holubů, drůbeže, morčat a králíků probíhal v rozsáhlém venkovním areálu. Pávíci, giganti, moravští pštrosi, kočinky, vlašky, hedvábničky, kachny, husy, čeští strakáči, francouzští berani......prostě skoro vše na co si příznivci chovu těchto "větších" zástupců živočišné říše vzpomenout.

 

   Kdo nechtěl nic kupovat, mohl něco vyhrát. Bohatá tombola nabízela široké spektrum možných výher od rýmovníka, přes sladkosti, láhev vína až po andulku, či kohouta. ("Živé" se samozřejmě mohlo na místě směnit za "neživé".) Pro účastníky bylo přichystáno i občerstvení v podobě poctivé dršťkové polévky, guláše, či klasických ohřívanych parků.

 

   Letošní výstava byla již sedmdesátou druhou každoročně pořádanou výstavou. A rozhodně nebyla poslední.

 

 

V září 2022 se na vás všechny opět těšíme!!!!!

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava 2021