Jdi na obsah Jdi na menu
 


jak si s myškou hrát?

Toto téma závisí především na vaší kreativitě a fantazii. Jen je třeba brát na vědomí, že myš je malé a křehké zvířátko, které je citlivé na onemocnění. Proto bychom si s myškou měli hrát výhradně na čistých místech. 

Jak jsem již zmiňovala, myši neskáčou do hloubky, takže je můžete s čistým svědomím vypustit po stole, aniž by vám seskočily na zem a utekly. Stůl je ideální místo pro hrátky, pokud vám nevadí loužičky a trus, dále doporučuji suchou a čistou vanu, která se dá na rozdíl od stolu rychle a efektivně opláchnout od myších exkrementů. 

V těchto místech můžeme myškám postavit různé překážkové dráhy. Fantazii se meze nekladou. Myšky mají rády záchodové ruličky, plastové lahve, krabičky od kapesníků nebo čaje, dřevěné houpačky, žebříčky a kostičky, provázky, kokosové skořápky nebo i stavby z lega. Prostě vše, po čem se dá šplhat, běhat. Případně můžete po výběhu myškám i rozmístit různé pamlsky, které musí hledat a rozvíjet tak logiku. 

Dále si můžeme nechat myšky lézt po našem vlastním těle a pokud se naskytne příležitost, myšku si i pořádně pochovat a pohladit. 

Upozornění: Veškerý obrazový a textový materiál patří myšinetu, pokud není uvedeno jinak. Pokud byste tedy chtěli cokoliv kopírovat, musíte tak učinit s patřičným odzdrojováním.