Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 11. 2018

Rekonstrukce čerpadlovny 2018 je před dokončením

Po několika měsíční přípravě dochází v období 10 - 12/2018 k celkové rekonstrukci strojního a elektro vybavení čerpadlovny pro zajištění stabilní a bezpečné dodávky vody. Součástí rekonstrukce je náhrada původních litinových horizontálních vícestupňových čerpadel za nerezová vertikální vícestupňová čerpadla KSB Movitec.

rekonstrukce-cerpadlovny---foto-cerpadel.jpg

Dále došlo k výměně původních pozinkovaných rozvodů za nerezové, včetně obnovy měření tlaku a instalace kontrolního vodoměru. Měření tlaku je jednak místní tak i s přenosem do řídící jednotky a s vazbou na bezpečný chod čerpadel. Výměna čerpadel byla důležitá pro zajištění suchého prostředí v čerpadlovně pro zamezení degradace přívodního potrubí vody a vnikání vlhkosti do elektrického rozvaděče. 

Další částí byla kompletní výměna elektro výbavy. Nové vybavení (softstartéry) snižuje tlakové špičky při spuštění čerpadel a umožňuje zasílání stavových a poruchových dat pomocí SMS a do budoucna umožní bezdrátovou komunikaci s plánovaným bezdrátovým měřením hladiny v reservoaru. Nejdůležitějším prvkem této části je uvedení čerpadlovny do bezpečného a revidovatelného stavu.

rekonstrukce-cerpadlovny---foto-rozvadece.jpg

Fotografie z rekonstrukce jsou ve fotoalbu.