Jdi na obsah Jdi na menu

ORGANIZAČNÍ INFO

 

OBALY

Máme 3 typy učebnic/pracovních sešitů, na lístečku v Diáři je napsáno, kolik jich je třeba dětem zakoupit. Prosím, aby si je do příštího týdne donesly do školy - zbylé sešity tady obalíme. Jedná se o:

typ PRVOUKA celkem 4x

typ MATEMATIKA celkem 2x

typ ČESKÝ JAZYK celkem 1x

malý sešit klasický celkem 10x  

 

DNES -2.9. 2019-  RODIČE:

  • VYPLŇTE AKTUÁLNÍ ÚDAJE DO DIÁŘE  - telefonní čísla, adresu atd.
  • VYPLŇTE PŘIHLÁŠKU DO DRUŽINY, pokud bude vaše dítě chodit, VČETNĚ ODCHODŮ!
  • VYPLŇTE PŘIHLÁŠKU NA OBĚDY, pokud bude vaše dítě chodit.

           

                                               Vše poslat zítra do školy!

 

platby:

  • příspěvek na pomůcky – 500, Kč/šk. rok – do 15. 9. 2019
  • příspěvek na ŠD – 200,-Kč/šk. rok – do 30. 9. 2019
  • záloha na obědy – viz přihláška do ŠJ

 

postupně:

  • učebnice, které děti dostanou, obalte
  • obalte také pracovní sešity a sešity

Do třídy opět prosíme od každého 2 krabice papírových kapesníků.

 

͋ jako v minulém roce budeme komunikovat zprávami v Diáři  - denně ho prosím kontrolujte; je-li nějaká změna /jiný odchod.. napište mi to. Omluvenky pište prostřednictvím školy on-line, kterou letos začneme aktivně využívat, nebo do Žákovské knížky. Připomínám, že je nutné dítě omluvit hned první den absence – stačí mail nebo zpráva. Obědy neodhlašuje tř. učitel, musíte zavolat do školní jídelny.

  • stejně jako v minulém roce budeme zapisovat přečtené knihy na listy a vkládat do složky
  • v průběhu roku budeme soutěžit o nejlepší čtenáře třídy – dle počtu přečtených knih a kvality jejich zápisu, prezentace knížky před dětmi… budou děti sbírat body a na závěr roku vše vyhodnotíme
  • celý rok bude cestovat náš maskot Liška na víkendy domů k dětem a děti o tom budou vést společný Deník

-------------------------------------------------------------------------© --------------------------

V letošním roce nebude plavecký kurz.

Na konci roku opět pojedeme na Školu na cestách /předpokládám 3 noci/.

 

JAK NA OMLUVENKY

Každá nepřítomnost dítěte ve škole musí být řádně omluvena. To je jistě jasné, ale... Stejně jako v loňském roce vás rodiče velmi prosím, abyste mi nepřítomnost dětí hlásili PŘEDEM případně hned ráno - jakmile zjistím, že není žáček ve škole, rozjíždí se kolotoč telefonátů ap. Nejde o to, že bychom vás chtěli sledovat, ale o naši snahu o maximální bezpečnost dětí - tudíž zda se někde neztratily po cestě do školy. Také prosím myslete na to, že vy sice zavoláte do kuchyně, že odhlašujete z důvodu nemoci oběd, ale není možné, aby paní kuchařky obíhaly třídy a hlásily nám případné absence. Takže hlaste prosím MNĚ :-) Zároveň platí, že já nemohu odhlásit oběd, proto opravdu musíte volat dvakrát - do kuchyně a do třídy. 

Nemoc potvrzuje lékař nebo rodič do OMLUVNÉHO LISTU v Žákovské knížce nebo prostřednictvím školy on-line. Žádáte-li z rodinných důvodů o uvolnění dítěte, v délce 1-2 dny řešte se mnou, 3 dny a více písemnou žádostí k rukám pana ředitele. Opět platí omlouvat předem. 

Děkuji za pochopení.

-------------------------------- poznámka -------------------------------------------------------------------------------------------------------

V době nemoci samozřejmě dítě leží, spí a uzdravuje se. V době rekonvalescence ale již může alespoň nahlédnout do školních věcí. K tomuto účelu sledujte rubriku TENTO TÝDEN SE UČÍME... a zkuste doma přiměřeně pracovat. Po uzdravení také podle těchto informací postupně procvičte, co jste zameškali. 

 

 

KONZULTACE

V případě jakýchkoliv nejasností týkajících se školy a vašich dětí jsme vám k dispozici. Považujeme za důležité řešit otevřeně a včas případné potíže, samozřejmě máte také možnost se s námi poradit. Pokud vám není cokoliv jasné nebo jste na rozpacích, proč to či ono děláme, jestli to není pozdě nebo brzy nebo moc...mluvte o tom s námi. Kromě toho velmi oceníme, budete-li s námi chtít sdílet radost nad něčím, co se dětem v souvislosti se školou podařilo nebo vás potěšilo :-)

Konzultaci si prosím domluvte předem mailem nebo telefonicky. Upozorňujeme, že konzultace během vyučování nebo přestávky s třídní učitelkou není možná. Chcete-li si domluvit schůzku s panem ředitelem nebo zástupcem ředitele, také využijte předem mail nebo telefon, uvedený v kontaktech. 

 Děkujeme za pochopení.