Jdi na obsah Jdi na menu
 


Abeceda: Josef Mráz - záložník SK Slatina

3. 12. 2019

Abeceda s Josefem Mrázem - záložníkem SK Slatina

img_7628.jpgOblíbený hráč: David Beckham

Přezdívka: Pepe

Datum narození: 21. března 1991

Oblíbené číslo: 7

Oblíbený tým: Sparta Praha, Leeds United

Kariéra: 1995 – 2011 SK Strakonice 1908, 2011 – 2019 TJ Osek, 2019 SK Slatina

 

Auto: Nyní jezdím v Renault Megane. Jinak nemám žádnou značku, kterou bych preferoval.

Branka: Snažím se trefit do té soupeřovo, většinou se to povede smiley. Často jsem v roli nahrávače, takže pak musím doufat, že mi spoluhráči v zápase moje přihrávky oplatí, abych se trefil taky.

Film: Mám rád českou kinematografii a preferuji snímky, které mají přesah. Ale občas se kouknu i na nějakou blbost, u které může člověk úplně vypnout.

Fotbal: Život bez fotbalu si moc nedovedu představit. Pokud zdraví dovolí, tak bych ho chtěl hrát ještě dlouho. Samozřejmě je to třeba skloubit s rodinou a dalšími aktivitami, ale to není na této úrovni problém.

Futsal: Futsal nyní hraji za SK Slatina A i B, dále I. Strahovskou ligu za tým Strojárna. Dříve jsem hrál kraj v Praze a také za univerzitní tým ČVUT.img_8878.jpg

Jídlo: Mám rád italskou kuchyni a také pořádnou flákotu masa. Základem dobrého jídla jsou kvalitní suroviny a dobré pití.

Jižní Čechy: Můj rodný kraj, na který nedám dopustit. Dále mám rád také Šumavu, kde mají moji rodiče chalupu.

Muzika: Nemám vyhraněný styl. Rád si poslechnu např. Mig21, Pokáč, TheDoors, Coldplay nebo FosterThePeople

Nápoj: Pivo – jsem patriot a doma si dám rád Strakonického Dudáka (dříve Nektar), dále nedám dopustit na tankovou Plzeň. Z destilátů nepohrdnu dobrou pálenkou, rumem nebo koňakem. Z nealko nápojů voda a espresso.

Osek: Do tohoto klubu, který se nachází 8 km od Strakonic, jsem přestoupil ve 20 letech a strávil tam krásných 7 let. Hned moji druhou sezónu jsme postoupili do krajského přeboru, který hraje tento klub i nyní. Mám tam spoustu kamarádů a rád se tam vracím aspoň na tradiční vánoční turnaj.

Praha: V Praze jsem bydlel 8 let, od doby co jsem začal studovat vysokou školu. Jezdím tam stále za kulturou – koncerty, divadlo, restaurace atd. Na historické centrum nedám dopustit, je nádherné.

Rodina: Mám manželku Adélku a zatím nemáme žádné potomky.

Slatina: Přestěhovali jsme se do Slatiny na jaře 2018. Vyhovuje nám poloha – do práce to máme 20 min a do centra Prahy to není daleko. Jsme tady moc spokojení a jsme rádi, že to v obci dobře funguje a konají se zde různé akce.

Jít hrát fotbal do Slatiny byla pro mě jasná volba. Domluvili jsme se s klukama (Číča, Jaroušek a Mišel), s kterýma se známe už ze studií, že půjdeme hrát společně sem. Navíc se mi nechtělo za fotbalem kamkoliv dojíždět. Máme výbornou partu a to je základ wink.

Sportovní zážitek: Jako kluk jsem byl na zápasu Sparta Praha – Manchester United, to bylo pro mě tenkrát hodně silný. Super zážitek byl také zápas české hokejové reprezentace na domácím mistrovství. V budoucnosti bych se rád podíval na domácí zápas Barcelony a ME nebo MS ve fotbale.

Strakonice: Město, kterém jsem se narodil a mám tam většinu rodiny a příbuzných. Jezdím tam asi jednou za měsíc. Zároveň mám vztah ke strakonickému fotbalu, jelikož jsem zde začínal. V jednu chvíli zde mužský fotbal bohužel úplně skončil, což bylo velmi smutné. Postupně se podařilo dát klub do pořádku a nyní hrají krajský přebor.

Volný čas: Moje záliby jsou jízda na kole, lyžování, běh, saunování nebo grilování.

Zranění: Na jaře jsem měl dvě menší zranění, kvůli kterém jsem neodehrál asi 5 zápasů. Teď na podzim se zatím cítím dobře. Jinak kromě natrženého postranního vazu v koleni se mi vážnější zranění vyhýbají.