Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhláška o povinném očkování je neuvěřitelným mocenským zneužitím práva k prosazování jiných cílů

6. 1. 2022

 

Podporuji plně iniciativu skupiny lékařů, zdravotních sester, hasičů, policistů a právníků s požadavkem na bezodkladné zrušení vyhlášky o povinném očkování některých profesí a lidí nad 60 let proti covidu-19, protože tato vyhláška je skutečně "bezprecedentním selháním medicíny, práva a morálky", jak se v iniciativě uvádí.V praxi řeším denně desítky žádostí o pomoc zoufalých lidí, kterým hrozí ztráta zaměstnání, které mnohdy považovali i za své poslání.

Starší lidé se právem obávají o své zdraví, protože mnozí mají přirozenou imunitu, a toto očkování daných, v čase se vyvíjejích "nekvalit", by jim paradoxně mohlo víc uškodit, než pomoci, což ostatně platí o každém z nás. Individuální zdravotní stav člověka je po celou fobu tzv. boje s pandemií odsouván do pozadí, a přednost dostává anonymní masový přístup zajišťující zejména miliardové zisky farmaceutických firem.

To vše za situace, kdy je už zcela jasné, že očkování nefunguje ani ve zlomku tak, jak se nepravdivě proklamovalo, tedy lze konstatovat, že zcela selhalo. Namísto hledání jiných cest, zejména včasné a účinné léčby, se připravila amorální vyhláška, která je obsahově především protiústavní.

Zpracovala jsem aktuálně možnou univerzální odpověď zaměstnavateli se všemi právními důvody, kterým mohou reagovat na požadavek očkování, kterou činím veřejně přístupnou, aby se zaměstnaní mohli bránit, než vyhláška bude zrušena. O tom, že zrušena bude, nepochybuji, protože v případě, že nikoli, udělejme onu pomyslnou tečku za právním státem. Daná vyhláška je až neuvěřitelným mocenským zneužitím práva k prosazování jiných cílů, než k jakým má právo sloužit.

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová
advokátka se specializací na veřejné právo
členka skupin Pro Libertate a Zdravé fórum

Text možné odpovědi zaměstnavatelům na požadavek povinného očkování

Adresa zaměstnavatele

Datum

Věc :   .  . . . . .

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jana-Zwyrtek-Hamplova-Vyhlaska-o-povinnem-ockovani-je-neuveritelnym-mocenskym-zneuzitim-prava-k-prosazovani-jinych-cilu-687945