Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rick a Morty

 Rick a Morty (v anglickém originále Rick and Morty) je americký animovaný seriál. Jedná se o sci-fi komedii pro dospělé. Hlavními postavami jsou vědec Rick, který trpí alkoholismem a sklony k násilí, a jeho vnuk Morty, často zvaný "idiot", který není zdaleka tak chytrý a má působit jako maskování. Dále také jejich rodina (sestra Summer, otec Jerry a matka Beth, kteří jsou velmi mladí). Seriál se inspiroval oběma hlavními postavami ve filmu Návrat do budoucnosti (předobrazem vědce Ricka je doktor Emmet Brown a předobrazem Mortyho je Marty McFly). Rickovo hláška je Wubba-Lubba-Dub-Dub! Byla poprvé použita v díle Meeseeks a zkáza (řada 1, díl 5) v jazyce PtakoČlověka to znamená: Mám velké bolesti, pomozte mi. Rick to říká když řekne nějaký vtip nebo je šťastný.

 
Seriál má tři série. První série vycházela v letech 2013 až 2014 a obsahuje jedenáct epizod. Druhá série vyšla v roce 2015 a obsahuje 10 epizod. První díl třetí série vyšel 1. dubna 2017, což měl být aprílový žert, neboť další díly vyšly až v létě. Každá epizoda má okolo 22 minut. V České republice jej začala v září roku 2017 vysílat stanice Prima Comedy Central.[1]
 
Postavy ze seriálu se objevily také v úvodní „gaučové scéně“ epizody „Matleti ze Springfieldu“ (2015) animovaného seriálu Simpsonovi.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář