Jdi na obsah Jdi na menu
 


I tohle se muže stát

Některá povolání jsou zatížena předsudky veřejnosti- no jo lékaři, ti mají rádi sestřičky! A učitelé? O nic lepší. Má přítelkyně má na to také svůj názor. Zde její příběh.

 

 

Byla jsem dost dlouho sama, má práce učitelky měla víceméně už stereotypní ráz. Až jednoho dne pozvánka na stužkovací večírek. Nic mimořádného, už jsem jich absolvovala řadu. Pořádně se obléknu, ať nejsem jako nějaký sociální případ. Co mě zarazilo již na samotném začátku, byly poznámky studentů- Péťovi se líbíte. Hele Péťo, kdo tu je. Nevěnovala jsem tomu pozornost, byl to vtip, nic jiného.  A že povídavých kolegyň je okolo mě spousta, tak jsme večer strávily hovorem o výletech, škole a hlavně nemocech. Nakonec jsem byla Péťou doprovozena k mému vozu, asi aby mě večer někdo nepřepadl, předal mi květinu. Tím vše skončilo. Jaké bylo mé překvapení, když se tentýž student objevil po několika dnech v mém kabinetě a žádal mě o to, zda půjdeme spolu na kávu. A co budeme řešit? Školu? Nechápu! Vyhrkla jsem a nic jiného mě nenapadlo. No tak uvidíme. Zdatný mladík ale začal dále komunikovat, získal e-mail. Má důvěřivá dušička mu posléze poskytla i telefonní číslo.  Vyprávění o usurpování jeho osoby ze strany kolegyně mě tak zaujalo, že jsem si řekla, tady musíš pomoc. Byl to sport, který mu měl pomoci od posměšků. Samozřejmě později došlo i na kávu a to se nemělo stát. Jiskra přeskočila a pořídila jsem si problém a trávící problémy. Pobyt ve škole byl utrpením, Péťa mě pronásledoval a já postupně podléhala kouzlu nechtěného.

Jak z toho ven? Je to normální? Moji rodiče a dcera měli jasno, ty ses zbláznila? A co naivní ženská udělá? Začne číst přihlouplé příspěvky na netu, jak je přínosné mít mladého milence. Ovšem přišly Vánoce a po nich nezájem mladíčka. Co se děje? A najednou se vyrojily informace, jak se ve vztahu k učitelům změnil, jak prohlašuje, že má maturitu jistou. A mně najednou blesklo! Ne že bych byla tak luzná a okouzlující princezna, ale bylo to jednání malého chytrého manipulátora.

Nyní je už celá věc za mnou, poučení je jasné, nevěřte něčemu, co vám rozum předem hodnotí jako hloupost. Ale proč končit tak smutně, vždyť na všem je možné nalézt zrníčko pozitivního. No řekněte, která z vás se může pochlubit, že měla milence víc jak o 20 let mladšího?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář