Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší křeček pro začínající chovatele

Když jsme mi bylo tak 11 let pořídili mi rodiče křečka. Tenkrát všem lidem chovatelé a lidi ve zverimexu, že Křeček Džungarský je nejlepší pro začátečníky. 

Já si osobně nemyslím, že je to pravda. Mám tady pro vás moje osobní hodnocení ras křečku , které jsem měla.

Křeček Džungarský

Tento druh křečka jsem vyzkoušela před asi 5 lety. Musím říct že toto stvoření dělalo bordel ve dne v noci a člověk se nemohl ani pořádně vyspat. Klec jsem zařídila s věcmi, které jsem měla u předešlých ras, ale samozdřejmě jsem je vymyla dezinfekcí.Dala jsem mu do klece všechno, co takový křeček potřebuje.Dala jsem tam taky kolečko, který jsem měla i u ostatních křečků. To byl ten nejblbější nápad, co mě mohl napadnout . Křeček běhal ve dne i v noci v kolečku a dělal neuvěřitelný rámus. Když jsem mu chtěla dát jídlo do misky, tak jsem měla věčně pokousanou ruku a ta jsem jídlo mu dávala několikrát denně v rukavicích.  A vydržel jen 2 roky a pak zemřel. Tento druh bych opravdu nedoporučovala.

Křeček Zlatý

Už s toho názvu vyplývá,že to je zlatíčko. Tento druh křečka, byl můj první křeček.Vůbec jsem o něm nevěděla, jak byl potichu. Je velmi přátelský a dal se snadno vycvičit. Ano čtete správně naučila jsem ho kousky jako vylézat z klece slalom mezi ruličkami od toaletního papíru. Tyto křečky jsem měla 3 a jsem s nimi moc spokojená mohu jedině doporučit.

Křeček Syrský

Řada lidí tvrdí, že je to uplně stejná rasa jako Křeček zlatý. Podle mě není. Chovají se uplně odlišně a mají jiné zvyklosti.Také mají jiné zbarvení . Křeček Syrský je více zbarven do šeda a Křeček Zlatý je více do medově hnědé barvy. 

A to jsou všechny rasy, jsem měla a mohla je vyzkoušet. 

Doufám, že jste dočetli až do konce pokud se chcete na něco zeptat neváhejte ...

Zde je můj e-mail: veronicawee@seznam.cz

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky křeček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář