Jdi na obsah Jdi na menu

A Way Out

22. 3. 2019

Občas má člověk chuť zahrát si něco neobvyklého. A Way Out je svým stylem velmi originální a umožňuje začít kooperaci na mnohem vyšší úrovni, než nabízí většina současných her. Hra totiž vypráví příběh dvou mužů, přičemž za každého z mužů hraje jiný hráč. Na jedné obrazovce. Na jednom gauči. 

Jak řekli sami vývojáři, hru sice můžete hrát online, ale nejlépe si ji užijete s kamarádem na gauči. Originální je v tom, že obrazovka je vždy rozdělená (i při cut-scénách), a to i ve chvíli, kdy hrajete online. Neustále tedy vidíte, co dělá druhý hráč, ale co dělá on nemusí vůbec rušit vaší aktivitu. Naopak často po vás hra vyžaduje, aby každý z hráčů dělal něco jiného a souhra činností zaručuje úspěch. Obrazovka se pak dělí a mění podle toho, kdo má zrovna důležitější složku příběhu.

Nelze dost dobře vysvětlit, o čem A Way Out je, to se musí zažít. V mnoha ohledech se totiž o dobrou hru nejedná, ale právě kooperace dělá ze hry jedinečný zážitek. Pomáhá také výborná kvalita postav a dialogů, skvělý soundtrack a originální filmové pojetí. Více na: https://doupe.zive.cz/clanek/nejlepsi-hry-pro-pc#part=7Více na: https://doupe.zive.cz/clanek/nejlepsi-hry-pro-pc#part=7Více na: https://doupe.zive.cz/clanek/nejlepsi-hry-pro-pc#part=7