Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlety v oblasti Českých Budějovic a okolí

Jste v Českých Budějovicích a nevíte kam na výlet? 

Kleť Výšlap na horu Kleť patří mezi nejznámější výlety v oblasti Českých Budějovic a Českého Krumlova. Na vrchol hory vede několik tras, ale asi ta nejznámější je přímo pod lanovkou z parkoviště v Krasetíně. Odměnou vám budou výhledy z kamenné rozhledny a velmi příjemný restaurace.

 

Dívčí kámenZřícenina hradu Dívčí kámen se vypíná nad řekou Vltavou a Křemžským potokem. Jedná se o jedno z nejnavštěvovanějších turistických míst ležící mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem.

 

Zřícenina hradu Maškovec u Kamenného Újezdu - Krátký pěší výlet k místu kde stával hrad Maškovec a dnes báječné vyhlídce na řeku Vltavu.

 

Zřícenina hradu Velešín - Krátký pěší výlet ke zřícenině hradu Velešín, který se bude určitě líbit i vašim dětem. Hrad je obklopen vodní nádrží Římov. Navštívit toto místo doporučujeme na jaře nebo na podzim, kdy není na stromech listí.

 

Bunkry lehkého opevnění, památník Jana Žižky Trocnov - Výlet autem k několika zajímavostem v okolí Borovan. I přesto, že fašisté vyhodili za války většinu bunkrů do povětří, je ještě několik míst, kde si můžete prohlédnout předválečné opevnění. Výlet vás zavede k památníku Jana Žižky a to není vše.

 

Bavorovice, ZOO, Nám. ČB - Tento výlet je určený i těm nejmenším, co se povezou v kárce za tatínkem či maminkou. Je po absolutní rovině, ovšem úžasně pestrý a pro děti nesmírně zajímavý. Můžete navštívit ZOO, lovecký zámek a sportovně relaxační areál s výhledem na zámek Hluboká.

 

Náměstí Přemysla Otakara II., zřícenina - Známá českobudějovická cyklostezka podél řeky Vltavy. V druhé polovině výletu vás čeká nový úsek cyklostezky, kde si užijete krátkých sjezdů ale také stoupání. Trasu si můžete v letních měsících zkrátit nasednutím na parník. 

 

Purkarec, Holašovice - Cestou do Holašovic pojedete okolo kouzelných jihočeských rybníku. 

 

Zámek Hluboká - Tento výlet je pro všechny věkové skupiny a zdaleka není jen o místním zámku.

 

Hluboká, podél Vltavy a Malše - Kdo máte rádi řeky, jezy a soutoky je tento výlet šitý na míru právě vám. Za Českobudějovickou hvězdárnou můžete zhlédnout soutok řek Vltavy a Malše, na kterých leží královské město České Budějovice.