Jdi na obsah Jdi na menu

Spiritualita Orgasmu - Sexuální energie výživou

 

 

 

spiritualita-sexualni-energie-laska-duvera-splynuti-oddanost.jpg

Orgasmus je stav, kdy přestanete cítit tělo jako hmotu; vibrujete jako energie, elektřina.
Vibrujete tak hluboce, od úplných základů, že úplně zapomenete, že je to materiální věc. Stane se elektrickým fenoménem.

Při orgasmu se dostáváte do té nejhlubší vrstvy vašeho těla, kde hmota přestává existovat, kde jsou jen vlny energie; stanete se tančící energií, budete vibrovat. Všechny hranice pro vás přestanou existovat, když budete pulsovat a přestanete být hmotnými.

 

Existují dva typy vrcholu, dva typy orgasmu
Jeden typ orgasmu je známý. Dosáhnete vrcholu vzrušení a už nemůžete jít dál: přišel konec.
Tantra je zaměřena na jiný typ orgasmu.
Jestliže nazveme ten první druh orgasmu - vrchol, můžeme nazývat tantrický orgasmus - údolí. Nepřicházíte v něm totiž na vrchol vzrušení, ale do nejhlubšího údolí relaxace.
U obou typů musíte na začátku použít vzrušení. Proto říkám, že na začátku jsou oba stejné, ale konce jsou úplně odlišné.
Jestliže dokážete splynout s tím vzrušením, aniž byste ho vystupňovali k vrcholu, jestliže dokážete zůstat na začátku, aniž byste se stali horkými, jestliže zůstanete jen teplí, pak se tato dvě tepla setkají a vy můžete setrvat v aktu velmi dlouhou dobu.
Bez ejakulace, bez vyhazování energie se z něj stane meditace a skrze ni dosáhnete celistvosti


Sexuální orgasmus potřebuje čas
Sexuální orgasmus potřebuje čas ,čím víc, tím líp, protože pak přejde hlouběji do vašeho bytí, do vaší mysli, do vaší duše.Pak se rozšíří od hlavy až k patě… Každé vlákno vašeho těla jím bude rozechvěno. Celé vaše tělo se stane orchestrem a přejde do crescendo.
Ale jestliže budete spěchat, orgasmus se stane jen ejakulací a to už není orgasmus. Je jen místní, lokální a téměř beze smyslu. Ve skutečnosti se po něm budete cítit unavení, frustrování a v depresi, protože energie je promarněna a nedala vám osvěžení, takže to nemělo smysl.
Když na orgasmus myslíte, stane se účelem a to je příliš vykalkulované. Pak je velmi těžké orgasmu dosáhnout.
Dilema je takové: jestliže usilujete o orgasmus, je těžké ho dosáhnout, protože ho vyhledáváte, toužíte po něm, nejste v aktu totálně. Vaše mysl se zabývá orgasmem, přemýšlíte, jestli ho dnes dosáhnete nebo ne a ten strach oslabuje vaše sexuální centrum.
Sexuální centrum se může opravdu otevřít jen tehdy, když nemáte strach, když se nezabýváte výsledkem, když nemyslíte na budoucnost, když vaše činnost není zaměřena na cíl, když si prostě jen hrajete. Je to krásné, když si můžete hrát s něčím tělem a když si někdo hraje s vaším tělem.
Dvě těla, která tančí, zpívají, objímají se a hladí, tvoří krásnou symfonii. Není třeba myslet na orgasmus. A pak přijde!.
Toto je na něm krásné -- pak přijde. Ale jestli se to stane nebo ne, není důležité. Jednoduše na něj zapomeňte.

 

Vaše sexuální energie je výživou
Sex by ale měl být vzácná věc, svátek. Neměla by se z něj stát rutina, nemělo by to být každodenní jídlo. Měl by se uchovat pro vzácné příležitosti, kdy opravdu přetékáte, kdy je ve vás nový prostor.
Vychutnejte si sex, protože skrz něj můžete pocítit bezčasovost. Jestliže spěcháte, nemůžete bezčasovost pocítit. Jen z bláta sexu může vykvést lotos samadhi.Nikdy ho nepotlačujete!
Nikdy nebuďte proti němu, raději se do něj ponořte s velkou jasností, s velkou láskou.
Buďte jako průzkumníci. Prohledávejte všechny zastrčené kouty a rohy vaší sexuality a budete překvapeni, obohaceni, prospěje vám to.
Když budete znát svou sexualitu, jednoho dne zakopnete o svou spiritualitu. Pak budete svobodní.
Na začátku jsou dvě třesoucí se energie a na konci je jeden kruh - ne dva.
Opravdová Tantra není technika, ale láska. Není to technika, ale modlitba. Není zaměřena na hlavu, ale na uvolnění v srdci. Celá meditace je v podstatě zážitek sexu bez sexu.

                                                  Osho      www.tantra-relaxmasaze.cz