Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences JITKANITKA - Blog
Jdi na obsah Jdi na menu
 

Blog

Příspěvky

17. 12. 2023

Duhová okna

/ Rubrika: Blog

duhovaokna.jpg

 
Celý příspěvek

28. 11. 2023

Pobyt Patchworkování Jaro 2024

/ Rubrika: Blog

letak-jaro-2024.jpg

 
Celý příspěvek

14. 6. 2022

Dinosauří deka

/ Rubrika: Blog

final2small.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuto deku jsem navrhla pro jednu známou, která chtěla ušít z koupených panelů deku pro synovce. Proto jsem navrhl a tento vzor, kde budou dinosauři pěkně vidět. Můžete použít i jiné panely. Byla použita ručně batikovaná tyrkysová látka. Vzor je jednoduchý vhodný i pro mírně pokročilé nebo zdatného začátečníka.

 

 

 
Celý příspěvek

10. 9. 2021

Jana Kovaříková

/ Rubrika: Blog

Paní Jana Kovaříková mě zaujala svým přístupem k šití vitrážového vzoru. Její první práce byly spíše klasické, ale postupně začala tvořit svoje vlastní díla.Proto jsem ji věnovala tento článek.

jana3small.jpgjana2small.jpg

 

 

 

 

 

 

 

jana1small.jpg

 
Celý příspěvek

27. 8. 2021

Mandala 2

/ Rubrika: Blog / Komentářů: 0

V minulém roce jsem batikovala 7 mandal a 4 jsem rozdala spolu s kousky batikovaných látek kamarádkám, aby ušily deku. Proč mají ležet bez užitku. 2 z nich jste už viděly dokončené, jednu ted šiji a tato je další, která byla z těchto mandal ušitá.  Vybrala si ji Kája Altmannová a ušila z ní jednoduchou, ale nápaditou deku.  Je to první barvení mandal a velikost mandaly je 1.5 x 1.5m.

altmanovasmall.jpeg

 

 

 

 

 

 
Celý příspěvek

4. 7. 2021

Test viskózového rouna Javisa 150g

/ Rubrika: Blog

Připravila jsem pro vás test viskozového rouna Javisa od firmy JILANA. Cílem bylo otestovat praní tohoto rouna v quiltu a najít optimální postup údržby. Celý článek si můžete stáhnout i ve formě PDF.  Doufám, že vám pomůže a bude pro vás užitečný.

Jitkanitka

viskoza-rouno-small.jpg

 
Celý příspěvek

6. 6. 2021

„Termo vlna“ test rouna 120g

/ Rubrika: Blog

Připravila jsem pro vás test vlněného rouna TREMO-VLNA od firmy JILANA. Cílem bylo otestovat praní tohoto rouna v quiltu a najít optimální postup údržby. Celý článek si můžete stáhnout i ve formě PDF.  Doufám, že vám pomůže a bude pro vás užitečný.

Jitkanitka

vlnarounorole.jpg

 

 

 
Celý příspěvek

10. 3. 2021

Kočka ukrytá v ledu

/ Rubrika: Blog

kocka1.jpegTato deka vznikla pro moji dobrou známou, která miluje kočky. Chtěla jsem ji ušít deku už rok, ale pořád jsem nevěděla jak. Pak jsem barvila ledovou batiku a hned jsem věděla, že z toho bude pro ní deka. Dokonce mě popadl takový záchvat tvořivosti, že jsem zapoměla nafotit batiku před šitím a tak mám jen fotku z mobilu, kterou jsem posílala ukázat kamarádce.

 
Celý příspěvek

4. 1. 2021

Mandaly 1

/ Rubrika: Blog

Toto léto jsem batikovala mnoho mandal. Zkoušela jsem různé způsoby barvení. Toto byl třetí pokus, kde jsem se snažila o větší kontrast a myslím, že se to povedlo. První jsem do deky zpracovala já pro moji kolegyni z divadla a druhou dostala Lída Klevetová, se kterou šijeme patchwork, a zpracovala ji do deky. Obě deky jsem potom quiltovala. Posudte jak se povedly.

mandalamaruskasmallfront.jpeg  klevetovamandalafrontsmall.jpg

 
Celý příspěvek

3. 8. 2020

SHIBORI

/ Rubrika: Blog

p8200338small.jpgJak jsem tak listovala Švadlenkami, padla mi do oka deka s názvem Kámen a voda ze Švadlenky číslo 17 věnované Japonským vzorům.
 Je šita z ručně batikovaných látek a látek barvených technikou shibori. Postupně jsem si vyzkoušela všechny základní techniky shibori a využila je jako panely do deky, plus jsem si koupila i jeden originální panel se známým japonským motivem od malíře Hokusai. Shibori látky jsem doplnila ručne barvenými látkami v modré a hnědé barvě (reaktivní barvy). Nakonec jsem celý top proquiltovala a střídala modré, hnědé a průhledné nitě. Mám tento quilt velmi ráda.

 
Celý příspěvek