Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krásné vlasy

        Šinu si to takhle jednou sice s oparem na puse, ale krásně vyfoukanými vlasy od mé šikovné kadeřnice. No a proto jsem se zvěčnila, abych měla památku delší dobu a pro manžela. Protože mu mizím na noční, vlasy hned zkrotím do culíku, nebo ,,drcku" laugh a nebudou již tak krásně voňavé a hladké. A právě tato událost ve mě vyvolala vzpomínku na pacientku Zuzku, která měla  vždy!  Ale opravdu vždy!  Vlasy dokonale upravené a nehty každý měsíc jinak barevné, často svíťavé.

20190815_131314.jpg        Vdala se a jak to bývá, těšili se s manželem na miminko. Když již 10. rokem nepřicházelo, podstoupila Zuzka vyšetření, kde zjistili, že to již bohužel nepůjde. Zákeřná rakovina zničila nejen její ženské orgány, ale i značnou část tlustého střeva. Po prodělané operaci, kde vše odstranili se musela Zuzka vyrovnat s vyvedeným střevem z břišní stěny, kterému se říká stomie.

        Snažila se s ní naučit žít, zodpovědně ošetřovat a proto jsme se také poznaly. Zuzky byt byl útulný a neodmyslitelně do něho patřil angorský kocour, jež se v něm veledůležitě procházel. Občas si tam hrály děti její sestry, která jich měla naopak dostatek, ale chyběl jí na ně čas. Zuzka je ale s láskou přijímala, věnovala se jim a přála bych vám zažít, jak milá byla na svého manžela.  Při pohledu na ně dva se mi vkrádala otázka, jak se asi Zuzka cítí při milování jako žena? Ale téma k hovoru bylo z její strany vždy stejné, pro ni chránící a jisté, o vlasech a nehtech. Návštěvy kadeřnice a nehtařky se staly zřejmě opravdu její největší radostí, kterou nepotřebovala skrývat.

         Po ozařování si vybrala kvalitní paruku, která ji sedla. A přesto, že ji slušela a nám se zdála stále funkční, nebyla s ní Zuzka po roce užívání zcela spokojena. Kolegyně si toho naštěstí všimla, zjistila že nárok na jinou od pojišťovny je až za 5 let a financí na zbyt také nemají. Když se chce, všechno jde a tak se nám podařilo zajistit peníze na pořízení nové. Zuzka byla šťastná a to necelý, poslední půl rok života.

Takže prosím, kdo máte dlouhé vlasy a chcete se odlehčit, nevyhoďte je, ale darujte. Mají význam nejen pro ty, kdo paruku již mají.

Zuzka byla den ode dne slabší, bledší, méně mluvila, ale o své vlasy a nehty stále ze všech sil pečovala. Připadala mi jako sněhurka. angel     A jednoho dne zemřela manželovi v náručí, krásná  žena........crying

Tak abych to nějak uzavřela. Moje rada zní: ,,Milé ženy, užívejte si své ženství ! " Nic co vás pro sebe činí krásnými, není maličkost, natož malichernost!  Zuzko díky!  Bez Tebe by mi to takhle silně nedocvaklo.wink

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vlasy

Jan, 2. 9. 2019 21:27

Vlasy jsou jako prameny řek. Jsou silné a dravé. Jsou krasne, ale mohou i vyschnout a uz se neobjeví. Ale objeví se jinde. Chci jen rict, ze krasa čehokoli je schovaná hluboko a vzdycky zůstane krásou. Jako ta paní zůstala krasna i kdyz její pramen nakonec vyschnul.