Hovězí maso v zelí nebo v kapustě
Hovězí maso v zelí nebo v kapustě
500g zadního hovězího masa
1 menší hlávka zelí nebo kapusty
100g slaniny
20g másla
sůl a pepř
truchu strouhankou
Hovězí maso uvaříme doměka. Vývar podle potřeby přisolíme a v něm uvaříme hlávku zelí
nebo kapusty nakrájenou na čtvrtky.
Zeleninu scedíme a nadrobno nasekáme.
Menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme
strouhankou. Na dno dáme vrstvu připravené
kapusty nebo zelí, zeleninu okmínujeme
a osolíme, případně poprášíme vegetou.
Na zeleninu dáme na tenké plátky nakrájené
uvařené hovězí maso a na ně plátky slaniny.
Pokrm zapečeme v troubě. Mezi pečením jej podléváme
polévkou. Podáváme s rýží
nebo vařenými brambory, případně bramborovou kaší
a salátem
z čerstvé zeleniny.